Čitajte dok čekate: Gdje su knjige iz prizemlja bolnice?

Nema knjiga u prizemlju pakračke bolnice
(FOTO: Mario Barać)

23.04.2013. | Mario Barać
Pregleda: 6864

Na nedavno održanim „Danima bez dnevnika“ u Srednjoj školi Pakrac održana je radionica pod nazivom „Putujuća knjiga – čitajte dok čekate“ u sklopu koje je uređeno nekoliko običnih kašeta u koje su postavljene knjige predviđene za otpis, kako bi ih građani besplatno mogli čitati u čekaonicama.

Obišli smo željezničku stanicu u Pakracu i uvjerili se da je većina knjiga „na broju“ što znači da rijetki putnici koji čekaju jednako tako rijetke vlakove, ili čitaju savjesno (vraćaju knjige) ili uopće nemaju interese za ponuđene knjige.




Kašetu punu knjiga smo zatekli i u prizemlju pakračke bolnice, u hodniku koji vodi prema ortopedskoj, urološkoj, neurološkoj, ORL i psihijatrijskoj ambulanti.




Zato se odlično „čita“ također u prizemlji, na hitnoj internističkoj i kirurškoj ambulanti gdje u kašeti već danima nema niti jedne knjige.

Ideja ove akcije je bila ponuditi besplatno čitanje osobama koje čekaju na red. Uvjet je bio da se knjiga ili čita na licu mjesta, ili da se uzme i nakon nekog vremena, ili da se u zamjenu za nju donese neka druga knjiga. Nekima, čini se, prekomplicirano pravilo.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI