Požeška publika pokazala se kao odličan psihoterapeut

16.04.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4382

Siniša Popović, Gordana Gadžić i Luka Dragić igraju osmero likova koji na kauču pripovijedaju svoje priče, a publika glumi psihoterapeuta. Mnogi bi odmah na ovaj opis predstave Teatra Rugantino odmahnuli glavom i rekli: "Dosada!". Puno Gradsko Kazalište u Požegi dokazalo je kako i monolozi mogu biti zabavni. Publika se smijala i velikim ovacijama ispratila glumce koji su odlično utjelovili likove predstave nastale po tekstu Jordana Cvetanovića.

"Terapija" se sastoji od tri teške priče sa živopisnim i tragikomičnim protagonistima. Jedna govori o majci sklonoj kontroli koja ima problem sa sinovom seksualnom orijentacijom i raspadu obitelji. Druga je priča o muškarcu iz Bosne, kojem je geler oduzeo vid, žena ga vara dok on samo pokušava živjeti normalan život. U trećoj priči bešćutni direktor opsjednut je svojom zaposlenicom koja svoje frustracije zbog nemoralnih ponuda istresa na drugima. Sve priče govore zapravo o traženju unutarnjeg mira.

Publika je bila nasmijani psihoterapeut, glumci su nam je pohvalili, kao i samo kazalište.


- Bilo nam je odlično! Nekako smo se naviknuli tu u Požegi, uvijek je ugodno kada dođemo, znamo da ima publike. Vidi se da neka tradicija kazališta postoji. Uvijek je ugodnije igrati kada je publika naviknuta na kazalište. Tema je pomalo mračna, kao što ste vidjeli, i čudna pa smo malo oprezni i osluškujemo kako se na to reagira. Mislim da je bilo dobro - izjavio je glumac Siniša Popović.


- Dvorana vam je stvarno prekrasna - ubacio se kratko njegov kolega Luka Dragić

- Nedavno smo proslavili 50. predstavu, igrali smo po cijeloj Hrvatskoj, pa vani u Crnoj gori, Bosni, Srbiji. Ovdje nam je bilo vrlo lijepo, ovo je monološka priča, no mislim da se svidjela publici - rekla je glumica i producentica Gordana Gadžić.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI