Osnovnoškolci se natjecali u poznavanju lektire i sportovima

Natjecanje kutjevačkih osnovnoškolaca
(FOTO: OŠ Zdenka Turkovića)

16.04.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 6392

"Kvizom iz lektire i sportskim natjecanjem htjeli smo potaknuti učenike na što veći interes za čitanje knjiga, odnosno naglasiti važnost sporta za ljudsko zdravlje", kazala je Ivana Marković, školska knjižničarka po završetku kviza i natjecanja u kojima su sudjelovali učenici Osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu.



Organizator natjecanja je Martina Škorvaga Zagrajšek koja je povezala kviz iz lektire s Danom darovitih učenika, a sportske igre sa Svjetskim danom zdravlja. Kviz je započeo najecanjem učenika prvih razreda koji su odgovarali na pitanja iz obveznih, ali i iz drugih lektirnih djela. Nakon kviza uslijedile su sportske igre kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj kategoriji.





Klinci su se natjecali u skakanju u vreći, preskakivanju vijače i povlačenju konopa, te u malom nogometu i graničaru. Najbolji u kvizu su za nagradu dobili slatkiše, dok su sportaši dobili lopte.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI