Smolčić: Izvest ćemo Požegu iz kutne demokracije

Nino Smolčić i Kazimir Balog
(FOTO: Vjeran Blašković)

16.04.2013. | V. B.
Pregleda: 8391

- Zbog odluke jednog čovjeka u proteklih je nekoliko godina u Požegi uvedena kriza predstavničkog tijela (Gradskog vijeća) u kojemu se niti jedna odluka nije smjela donijeti bez prethodnog odobrenja tog jednog čovjeka. Požega ne smije biti projekt niti jednog pojedinca, niti jedne stranke, izjavio je Kazimir Balog s Nezavisne liste "Vrijeme je za Požegu".

Pojasnio je to riječima kako niti u jednom gradskom odboru, od odbora za financije, odbora za statut i poslovnik, pa do odbora za imenovanje počasnih građana, nije odobreno da sjedi bilo tko osim vladajuće nomenklature i unatoč inzistiranju da se odgovornost podijeli sukladno dobivenoj izbornoj potpori to je svaki puta odbijeno. Na taj način demokracija je stjerana u kut, a sve u cilju kako javnost ne bi saznala što i kako se odlučuje i na koji način se troši gradski novac.

Nakon izbora demokratsko ozračje


- Ovakva praksa će se prekinuti već na prvoj lipanjskoj sjednici Gradskog vijeća nakon izbora gdje možete očekivati primjer demokratskog odlučivanja kakvo Požega zaslužuje, rekao je Balog.


Nino Smolčić najavio je kako će u funkciji gradonačelnika nakon  izbora oformiti odbor za gospodarstvo i zapošljavanje sastavljen od predstavnika stranaka iz sastava Gradskog vijeća i gospodarstvenika s kojim će imati redovnu komunikaciju.
- Požeškom gospodarstvu treba normalna vlast i potpora, a mi smo im dužni to osigurati. Ovaj grad treba ideje i rješenja, a ne samo zbrajanje posljedica bezidejnosti.

Zadatak gradonačelnika je stvarati preduvjete

- Za razliku od sadašnjeg gradonačelnika koji se slika kraj bagera koji radi kružni tok, od mene očekujte da budem bager koji će stvarati preduvjete za zapošljavanja u realnom sektoru, rekao je Smolčić.

- Provest ćemo mjere aktivnog sudjelovanja u poticanju gospodarstva i zapošljavanja sufinanciranjem proizvodnih radnih mjesta, u poticanju novih investicija, izmijenit ćemo odluku o komunalnom doprinosu, oslobodit ćemo tvrtke od plaćanja spomeničke rente u prve dvije godine poslovanja, a europske fondove koristit ćemo za izgradnju gospodarske infrastrukture.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI