Provalili u šator da bi ukrali knjige o dinosaurima i vrtu

Saša Dmitrović pokazuje mjesto gdje su lopovi zapalili uže da bi provalili u šator
(FOTO: Aleksandar Grlić)

12.04.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4584

Nesvakidašnja krađa dogodila se u noći sa srijede na četvrtak u požeškoj pješačkoj zoni. Prema informacijama koje smo dobili u PU požeško-slavonskoj, trojica Požežana (18, 23 i 25 godina), vjerojatno željni znanja, ukrali su knjige iz šatora udruge Knjigica koja ovih dana ima prodajnu akciju ispred zgrade Općinskog suda.

Ukradeno je 5-6 knjiga vrijednih 100 do 200 kuna, a lopovi su pokazali poseban interes za knjige o vrtlarstvu. Najvredniji plijen im je bila velika enciklopedija o dinosaurima koja stoji oko 200 kuna.

- U šator su provalili zapalivši stražnje uže koje sam čvrsto zavezao i izvukli su nekoliko knjiga odostraga. Kolega je primijetio da nešto nije uredu sa šatorom oko 1 sat iza ponoći pa je nazvao policiju koja je brzo otkrila počinitelje. U okolici je postavljeno više sigurnosnih kamera, tako da ih nije bilo teško uhvatiti. Osim knjiga, koje će nam biti vraćene, imamo štetu na šatoru. Popravak bi mogao koštati i oko 50 eura jer šator je proizveden u inozemstvu i stajao nas je oko 12.000 kuna. Šteta je ipak manja jer ga nisu pokušali rezati. Zakrpao sam ga na brzinu, a nadamo se da ćemo moći posuditi drugi dok se ovaj ne popravi - ispričao nam je prodavač Saša Dmitrović.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI