Općina Brestovac nastavlja s programom infrastrukture

Zdravko Mandić, načelnik Općine Brestovac
(FOTO: Tihomir Ivcetić/PIXSELL)

07.04.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 3118

Općina Brestovac je u 2012. godini za održavanje javnih površina i groblja iz općinskog proračuna izdvojila 84.000 kuna, za javnu rasvjetu 240.000, a za održavanje cesta i drugih površina 380.000 kuna. Od toga su 704 tisuće kuna osigurane iz sredstava komunalne naknade, rekao je načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Brestovca u ovom sastavu.

U protekloj godini za izgradnju javne rasvjete naselja Busnovi-Bolomače izdvojene su 84 tisuće kuna, izradu projektne dokumentacije za rasvjetu u Vilić Selu 49 tisuća, dokumentaciju za izgradnju mosta na Orljavi u Boričevcima preko 23 tisuće kune, prenamjenu stambenog objekta u Starom Brestovcu u javni-mjesni dom 186 tisuća kuna, a za ostale objekte poput groblja, mrtvačnica i autobusnih nadstrešnica dodatnih 89 tisuća kuna. Za ovu namjenu sva su sredstva osigurana iz prihoda za posebne namjene, objavljeno je na službenoj stranici Općine Brestovac.

Vijećnici su izrazili zadovoljstvo provedbom programa izgradnje komunalnih vodnih građevina koji je u drugom dijelu prošle godine ostvaren u iznosu od preko 900.000 kuna. Ove godine nastavljeni su radovi na izgradnji vodovodne mreže Skenderovci-Jaguplije ukupne vrijednosti 1,8 milijuna kuna bez PDV-a. Za oba projekta općina ima obvezu sufinanciranja  10% ukupne vrijednosti, odnosno osiguranje oko 300 tisuća kuna proračunskih sredstava. Nastavljeni su i radovi na izgradnji kanalizacijske mreže naselja Brestovac, Završje, Nurkovac i Dolac.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI