Nije problem u mreži: Eksploziju prouzročio ljudski faktor

29.03.2013. | Mario Barać
Pregleda: 6934

Prema današnjem dnevnom izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje, područni ured Požega, uzrok jučerašnje eksplozije u obiteljskoj kući u Pakracu, u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, je ljudski faktor.

DUZS: Istjecanje plina iz crijeva štednjaka

- Policijskim očevidom utvrđeno je da je uzrok eksplozije istjecanje zemnog plina iz crijeva kojeg je vlasnik kuće iščupao iz štednjaka. Nestručnom procjenom, materijalna šteta na kući iznosi 400.000 kuna. Eksplozija plina prouzročila je materijalnu štetu i na nekoliko susjednih obiteljskih kuća, piše u dnevnom priopćenju kojeg potpisuje pročelnik Slavko Marinac.

Dodano u 21,50



Iako u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj prijepodne nisu htjeli potvrditi tu informaciju tvrdeći kako se i dalje provodi istraživanje, navečer nam je stiglo priopćenje koje potpisuje glasnogovornica Ivana Radić:


Vezano za navode u medijima priopćavamo kako je uzrok eksplozije u obiteljskoj kući 28. ožujka 2013. godine u Pakracu u ulici Kneza Branimira ljudski faktor, te da nije problem u plinskoj mreži i da se građani ne moraju bojati za svoju sigurnost.

Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem, slijede određena vještačenja, a po završetku o svemu će biti izvješćeno nadležno državno odvjetništvo.


Direktor „Komunalca“: Prejudicira se naša krivnja

O cijelom slučaju svoje mišljenje je dao i Marijan Pierobon, direktor „Komunalca“ kojeg je zasmetalo što su, posebno mediji, odmah krenuli s prejudiciranjem krivice „Komunalca“.

– Jedna televizijska kuća je čak rekla da je ovo 5. eksplozija u Pakracu u posljednjih nekoliko godina, što direktno krivicu usmjerava prema nama. Prema izvješću DUZS jasno je da se radi o ljudskoj pogrešci, a „Komunalac“ u proteklih 24 sata nitko službeno ništa nije pitao niti nas je prozivao ili teretio za eventualnu krivicu. Prema izvješću DUZS jasno je da uzrok eksplozije nisu loše zemne instalacije, odnosno nema krivice plinskog distributivnog sustava, ističe Pierobon.

Pokušali smo doznati i kakvo je trenutno zdravstveno stanje teško ozlijeđenog Pakračanina (44), ali u centru za opekline Traumatološke klinike u Zagrebu su nam rekli kako na odjelu trenutačno nema liječnika pa ne mogu dati nikakve informacije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI