Česi i Slovaci planiraju uložiti 6 mil. eura u Čaglin

Frano Omazić (desno) na Općinskom vijeću Čaglina
(FOTO: Domagoj Katić)

26.03.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 7316

Požeško-slavonska županija je posljednjih godina doživjela renesansu po pitanju industrijskih zona, a prema posljednjem Općinskom vijeću Čaglina prvi investitori se planiraju useliti u njihovu, još nedovršenu industrijsku zonu. Kako doznajemo radi se o dvije tvrtke, češkoj Tumacz i slovačkoj Lake Spol koje bi trebale po projektu investirati 6 milijuna eura u taj kraj. Tim bi potezom kroz proizvodnju peleta i bioplina bilo uključeno 50 ljudi, što kroz proizvodnju silaže, što kroz transport i distribuciju.

Frano Omazić je jedan od 3 člana društva koji čine tvrtku Biotim. Omazić je vijećnicima predstavio projekte koje u Čaglinu želi provesti sa svojim partnerima.

- Od samog početka kada je Vijeće službeno donijelo odluku o zoni, ja svakodnevno radim na tome da ovdje dovedem investitore. Došao sam tu preko kuma, Marka Zečevića iz Duboke koji je direktor Biotimaa - kaže Omazić koji živi u Zagrebu.


Biotim bi, kako doznajemo, kroz zajedničko partnerstvo s dvije strane tvrtke trebao investirati u zonu. Doznajemo i kako je Stanislav Tuma, direktor tvrtke Tumacz posjetio načelnika Đurinu te mu predao elaborat koji su napravili za cijeli Čaglin.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI