Šok terapija: Bešlić smijenjen, umjesto njega dolazi Hodžić

Dinko Bešlić nije više trener Lipika
(FOTO: Mario Barać)

26.03.2013. | Mario Barać
Pregleda: 7694

Uprava Nogometnog kluba „Lipik“ se nakon poraza 1:3 protiv „Mladosti“ iz Antina ove subote na domaćem terenu jednoglasno odlučila za smjenu dosadašnjeg trenera Dinka Bešlića. Bešlića je na klupi „Lipika“ naslijedio Vlado Hodžić iz Daruvara koji je s igračima jučer već odradio i prvi trening.

Svoje viđenje problema dao je Miroslav Butorac, predsjednik kluba, koji naglašava kako je osnovni razlog slaba igra i rezultati u tri uvodna proljetna kola.

- Svjesni smo da ne može samo trener biti krivac za aktualno stanje u klubu i da sigurno veliki dio odgovornosti snose i sami igrači, ali ne možemo mijenjati igrače. Zato je sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom Bešlićem bio jedini logičan potez. Problem je što smo mi u prva tri kola, od mogućih 9 osvojili svega jedan bod, a dvije smo utakmice odigrali kao domaćini. Tu je i podatak da smo u tru utakmice postigli svega jedan gol, a i taj smo zabili iz jedanaesterce, dakle ovog proljeća još nismo postigli gol iz igre. Uz rezultate, poražavajuća je i igra, posebno u zadnjem kolu protiv Antina i kolo ranije u Belišću, nismo vidjeli nikakve pomake na bolje i odlučili smo se na ovakvu šok terapiju. Nadam se da će ona rezultate dati već sljedeći vikend kada gostujemo u Slavonskom Brodu kod „Marsonije“ koja se ove sezone pojačala, ali nije nepobjediva, tvrdi predsjednik Butorac.


Dodaje kako su se s Bešlićem razišli u korektnom ozračju, a uz mjesto trenera u nekoj od mlađih kategorija, Butorac tvrdi da mu je ponuđeno i mjesto voditelja omladinskog pogona kluba kao i mjesto u upravi o čemu se još čeka Bešlićevo očitovanje.


Dinko Bešlić je vrlo korektno i dostojanstveno primio odluku Upravnog odbora kluba. – Odluka je takva i ja je apsolutno poštujem. Naravno da ekipi želim što bolju igru, što više bodova i pobjeda i da što prije osiguraju opstanak. Mislim da nije pretjerano alarmantna situacija, momci znaju igrati, raspored je prilično dobar i vjerujem da će ostvariti cilj, komentirao je Bešlić.

Na novinarsku konstataciju da ne može samo trener biti isključivi krivac za igru i rezultate, Bešlić je tek kratko rekao: - Predugo sam u nogometu i neću komentirati.

O svom eventualnom ostanku u klubu ističe kako će se o tome uskoro dogovoriti s Upravom, poštujući ljude koji su do sada radili s mlađim kategorijama.

Bešlić je u „Lipik“ došao u sezoni 2010./11. i to kao igrač, a njegovo zalaganje i doprinos na terenu nagradili su i navijači koji su mu još iste sezone dodijelili nagradu „Lipičko srce“. Na trenerskoj dužnosti je bio od 15. studenog 2011. godine.

Bešlićev nasljednik je iskusni Vlado Hodžić koji je „Lipik“ trenirao prije osam godina kada su bili u Županijskoj ligi. Prije dvije sezone kratko je bio i u pakračkom „Hajduku“, a posljednji trenerski posao mu je bio u „Zdenki“ iz Velikih Zdenaca. U bogatoj karijeri trenirao je i nekadašnje drugoligaše – „Mladost Nadu“ iz Hrastovca i „Daruvar“.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI