Policija zaplijenila preko 100 kg duhana u zadnjih par dana (foto)

Ivana Radić i Biljana Vuković
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

19.03.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 6076

Policijska uprava požeško-slavonska dovršila je nekoliko kriminalističkih istraživanja tijekom proteklog tjedna. Otkriveni su lopovi koji su zadnje tri godine izvršili niz provala i krađa na čaglinskom području i zaplijenjeno je preko 100 kilograma duhana, izvijestila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske na današnjoj konferenciji za medije.

- U zadnje vrijeme bilježimo povećan broj krađa i teških krađa. U 2011. godini imali smo 99 teških krađa, a lani ih je bilo 137. Od početka 2013. godine smo zabilježili 33 teške krađe i njihovo rješavanje je jedan od prioriteta naše policijske uprave. Otkriveni su počinitelji, dvojica muškaraca s našičkog područja starosti 23 i 45 godina, koji su u zadnje 3 godine provalili u vikend kuće i obiteljske kuće iz kojih su krali bijelu tehniku, alat i razne uređaje. Također, krali su i telekomunikacijski kabel. Ukupna šteta nastala njihovim krađa iznosi oko 90.000 kuna - rekla je glasnogovornica Radić.

Biljana Vuković, voditeljica Kriminalističkog odjela PU požeško-slavonske pojasnila je kako su telekomunikacijski kablovi lopovima zanimljivi zbog bakra, koji je najskuplja sirovina na tržištu sekundarnih sirovina. Veći broj ukradenih predmeta pronađen je kod počinitelja, za koje je utvrđeno da su osim na čaglinskom području operirali i na svom, našičkom.


Unazad samo nekoliko dana policija je na našem području zaplijenila 107 kilograma duhana. Osim onih tridesetak kilograma zaplijenjenih kod bračkog para u Kutjevu, uhvaćeni su prilikom prijevoza i 42-godišnjak iz Nove Kapele te 44-godišnjak iz Gračaca i 39-godišnjak iz Pakraca koji su zaustavljeni u Kamenskoj prevozeći rezani duhan.








Na pitanje što je s nedavnim razbojstvima u Dervišagi i Badljevini, Vuković je odgovorila kako policija i dalje intenzivno traga za počiniteljima.

- Vezano za razbojništvo u Dervišagi, obavljeni su razgovori s 30-ak osoba. Javili su nam se neki koji su mislili da prepoznaju počinitelja, ali se uspostavilo da ipak ne znaju točno. U slučaju razbojništva u Badljevini, 10-ak osoba je bilo na poligrafu - rekla je voditeljica Krim odjela PU požeško-slavonske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI