U službi ljepote i zdravlja: Banana je supervoće

Majina maska od banane
(FOTO: Iz priv. kol. M. Katušić)

17.03.2013. | Maja Katušić
Pregleda: 5161

Ljepota dolazi iznutra, to svi znaju, ali za njegu vanjske ljepote nisu potrebi skupi, često i nedjelotvorni preparati. U vrijeme kad kod nas nema sezonskoga voća (pod time mislim domaćeg, svježeg voća) banana je uvijek tu.



Banana sadrži: ugljikohidrate, mineralne soli, vitamine A, B, C, H i U. Vitamini H i U vrše regeneraciju kože. Preporuča se svim ljudima, sve životne dobi.


Izvor je snage, a pomaže i kod:
- depresije
- liječenja mamurluka
- ublažavanju jutarnjih mučnina
- sportašima kod većih napora
- zaštiti zubi
- štiti od raka bubrega
- uboda komaraca
- osteoporoze...


Hm, nisam Vas uvjerila? Hajdemo dalje. Banana u našem slučaju, po pitanju ljepote pomaže naročito koži lica i vrata. Koristi se gnječena, narezana ili cijeđena. Za jedan tretman dovoljno Vam je pola banane. Izaberite potpuno zrelu bananu, čija je kora žute boje, išarana smeđim mrljama.

Maska od gnječenje banane

Najbolja i najjednostavnija maska, nije Vam potrebna niti jedna druga namirnica. Bananu zgnječite vilicom, utapkajte je prstima nanoseći ravnomjerno na cijelo lice, vrat i dekolte. Ostavite je da tako djeluje 20-30 min. Nakon djelovanja isperite je čajem od kamilice ili mlakim nekuhanim mlijeko. Ova maska se primjenjuje jednom tjedno. Ona hrani i „glača“ kožu, a dobra je za svaki tip kože.



Maska od kriški banane

Veoma jednostavno: bananu izrežite na kolutiće, time prekrijte cijelo lice. Nakon 20 min umijte se hladnom prokuhanom vodom. Za suhu kožu i normalnu kožu. Čini kožu lica mekšom.



Maska od banane, meda i limunova soka

Bananu zgnječite.



Dodajte malo meda (mala žlica).



Zatim kapi limunova soka (10 kapi).



Pogodna za suhu kožu. Skida se toplom vodom ili tonikom.



Kako bi Vam vaša koža dulje vremena bila svježa i lijepa evo malih savjeta koje često zaboravljamo raditi:

- Perite četkice za rumenilo i puder - na njima se nakuplja prljavština. Kako biste to spriječili operite je jednom do dva puta tjedno u blagom sapunu ili šamponu.
- Ne odlazite na spavanje ako niste prije toga skinuli šminku - šminka zatvara pore te stoga ne djeluje na nju blagotvorno. Koža lica se redovito mora održavati, ali nikako jakim sredstvima za skidanje šminke.
- Dobro uklonite šminku s očiju - dok postoji i najmanja točka na oku od tuša ili maskare, znajte da niste dobro očistili područje očiju. Kako ne biste kupovali skupe preparate blagotvorni baby gelovi za kupanje ovdje pomažu.
- Hidratizirajte kožu lica, vrata i dekoltea - suha koža je podložnija starenju, osjetljivija na UV-zračenje i slično.

Pratite me na blogu



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI