Korisni kućni savjeti: Kutija za nakit od kore stabla

Maja Katušić
(FOTO: Iz priv. kol. M. Katušić)

08.03.2013. | Maja Katušić
Pregleda: 15240

Gdje god pođem, nađem nešto zanimljivo što mogu iskoristiti za svoje radove. Ovaj put to je bila kora od drveta i kartonska kutija za obuću. Kutije za nakit su skupe, a moja kutija je tome čista suprotnost. Neka vam ovaj rad da ideju i volju da sami kreirate svoje još bolje kutije bile one poklon kutije, kutije za nakit ili nešto treće.

Trebat će nam: kartonska kutija, kora od drveta, tkanina (bilo svilena ili pamučna) za podstavu, ljepilo i pištolj za vruće ljepilo.




Prije svega moram reći da sam koru prethodno očistila četkom. Ukoliko imate lak u spreju za drvo možete je i prelakirati. Kore od drveta sam skratila, po dimenzijama kutije (poslužit će vam sjekira ili pila za drvo-oprezno!!).


Na poklopac kutije sam nanijela ljepilo, a zatim zalijepila koru. Kora, ukoliko je deblja, zna se savijati i pucati te ju je prije samog nanošenja potrebno poravnati rukama na ravnoj podlozi.



Poklopac je gotov. Zaklopimo kutiju, te tako odmjerimo gdje počinje lijepljenje kore na donjem djelu kutije. Na slici je to od vrhova mojih prstiju.





Zatvorena izgleda ovako.



Unutrašnjost kutije obložit ćemo svilenom tkaninom (ostatak zastora). Tkanina neka bude veća od same unutrašnjosti kutije kako bi mogli obložiti i onaj dio (vanjski dio kutije) na kojem nije kora. Počinjemo od samog dana, zatim prelazimo na rubove pa tek na vanjski dio kutije.





A vaša Maja, ne bi bila Maja, kad ne bi dodala još nešto.



I, što mislite?
Pusa
Pratite me na blogu



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI