Mobilna aplikacija naše turističke zajednice reklamira Viroviticu

Mobilna aplikacija
(FOTO: Domagoj Katić)

28.02.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 5271

"Ova aplikacija predstavlja gornji rang" - riječi su Maje Jakobović, direktorice požeško-slavonske turističke zajednice, ustvrdivši jučer kako je zadovoljna mobilnom aplikacijom "Panonia Tour" koja za zadatak ima predstaviti turističku ponudu Požeško-slavonske županije.


Aplikacija bez podmenija

Budući da je ovo nešto potpuno novo za pojmove naše županije, odlučili smo isprobati aplikaciju koja je zajedno s web stranicom Slavonski puti plaćena 80.000 kuna. Naglasimo kako je aplikacija instalirana na Android verziju 4.0.4. dok verziju za iPhone nismo isprobali zbog nedostatka opreme. Već ulaskom u aplikaciju vidi se kako je riječ o jednom živopisnom i koloristički bogatom, dobro zamišljenom proizvodu. Nažalost, tu je kraj pozitivnim epitetima jer je onaj funkcionalni dio poprilično loš, a programiranje tvrtke Plava tvornica iz Virovitice je u najmanju ruku šlampavo.


U podmeniju "Kultura" koji se nalazi među "atrakcijama" navedena je zlatarska radnja. U najmanju ruku odličan potez virovitičke tvrtke je reklamiranje vlastite županije na aplikaciji naše županije. Naime, prilikom objave određene destinacije na Facebooku od destinacije nema ništa osim imena, dok link vodi na stranice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.




Jedna od stvari koja ne smeta toliko funkcionalnosti, ali je svejedno užasno frustirajuća je to što se uvodni izbornik učitava svaki put kada se mijenja slika u pozadini, a ona se mijenja svakih par sekundi. Uz taj glavni postoji i poseban izbornik s općim podatcima, bar je bio vidljiv nakon instalacije dok nije nestao. Naša sumnja o njegovo postojanje pokazala se opravdanom jer se u par navrata ponovno pojavio. Program smo instalirali skeniranjem QR koda s pamfleta TZ, ali ako na Google Playu tražite aplikaciju nećete je pronaći, barem je tako bilo prilikom traženja aplikacije na tabletu. Razlog za to je vjerojatno vrijeme potrebno za prijavu na tražilicu, ali opet predstavljati proizvod koji se ne može pronaći je u najmanju ruku diskutabilno.


Glavni izbornik nestaje prilikom promjene pozadine

Potrebno je još sadržaja u pogledu kontakt telefona, opisa gradova i sličnog, ali sve u svemu ideja je stvarno odlična i tu nema nikakve zamjerke. Čak ni dizajn nije loš, posebice kada se prolazi kroz ponudu koja je jasna i pregledna te zajedno s kvalitetnim slikama čini odličnu cjelinu. Ono što ovu aplikaciju čini lošom je programski kod. Nema one lijepe tečnosti prilikom "scrollanja", sve je to nekako usporeno i dosta grubo, ponekad i frustrirajuće. Ispravkom ovih problema uz proširenje onoga što se može proširiti te uz dobar marketing mogao bi se očekivati i veći broj korisnika.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI