Nagrađena pjesnikinja iz Kaptola: Prijatelji su mi pomogli odabrati

Anamarija Mutić
(FOTO: OŠ V. Korajca)

26.02.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6231

Anamarija Mutić, učenica 8. razreda OŠ Vilima Korajca iz Kaptola pobijedila je na natječaju Mladi pjesnici Goranovog proljeća.

- Za natječaj je bilo potrebno poslati 13 literarnih radova  koje sam u suradnji s mentoricom Milicom Šljuburom odabrala i poslala. Nisam se nadala da bi mogla biti izabrana, a pogotovo me iznenadilo to što sam nagrađena prvom nagradom. Birala sam pjesme koje su meni drage i koje sam pisala s najviše emocija. Gledala sam reakcije prijatelja koji su prvi čuli moje radove i na taj način odabrala pjesme, a mentorica se složila s mojim izborom – vidljivo iznenađena prvim mjestom, povjerila nam se mlada kaptolačka pjesnikinja.

Anamarija je osvojila trodnevni boravak u  u Lukovdolu, rodnom mjestu Ivana Gorana Kovačića gdje će 21. ožujka u povodu njegova rođendana moći pročitati dio svojih radova.


- Očekivanja su velika jer je predviđen boravak od tri dana, što uključuje i radionice mladih pjesnika, mojih vršnjaka, druženje s poznatim književnicima što me posebno veseli i što će mi sigurno ostati u lijepoj uspomeni -  rekla je uzbuđeno o nagradi koju je osvojila.


Na ovom prestižnom natjecanju prosudbeni sud koji čine poznati pjesnici odabire tri najuspješnija mlada pjesnika. Između više od 70 učenika iz cijele Hrvatske, Anamarija je osvojila prvo mjesto i tako u najboljem svjetlu predstavila svoju školu, općinu Kaptol i  Požeško–slavonsku županiju. Ove školske godine joj je to čak treća nagrada: u Cerniku kod Nove Gradiške nagrađena je na "Malim pjesnicima Slavonije i Baranje", a prije nepunih mjesec dana na natječaju „Moja fejs priča“ je povjerenstvu predvođenom poznati dramatičarem i piscem Mirom Gavran pokazala je da se dobro snalazi i u pisanju proze. Osvojila je 3. mjesto dovršivši priču, a osim nje je nagrađena još jedna učenica kaptolačke osnovne škole - Ana Šipura iz 7.b razreda. Obje su se odlučile dovršiti priču poznate spisateljice Sanje Pilić, "Baš je zgodan ovaj dečko".

- Pisanje je dio mene, kroz njega izražavam svoje osjećaje i to me čini sretnom. Želim upisati gimnaziju, a nakon završetka tko zna, ali ću svakako nastaviti s pisanjem pjesama – ustvrdila je Anamarija.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI