Oppidum će predstaviti novi projekt za jačanje civilnog društva

Članovi udruge Oppidum predstavili su Info točku ispred Gradske kuće u Pleternici
(FOTO: Oppidum)

19.02.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 3117

"Požeško-slavonska županija u svim sektorima ima dosta udruga i društava, ali njihovi napori i djelovanje nisu dovoljno prepoznati. Kako bismo to promijenili, pomoći će nam naši partneri iz drugih županija koji to već godinama rade organizirajući različite seminare ili predavanja", rekao je Vedran Ravlić, voditelj projekta Šalter iz pleterničke Udruge Oppidum koja za cilj u ovom projektu ima jačanje aktivnog građanstva i civilnog društva.

Prvi korak u provođenju programa im je predstavljanje istog i prikupljanje potreba u zajednici, a to će učiniti u petak s početkom u 10 sati u vijećnici Županijske skupštine. Program je to financiran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva koji će Oppidum provesti u partnerstvu s Volonterskim centrom iz Osijeka, PRONI centrom iz Vukovara te Informativno-pravnim centrom iz Slavonskog Broda.

- Imat ćemo dosta posla jer je postojeće organizacije, koje nisu aktivne potrebno motivirati da budu aktivnije, a onima koje su aktivne pomoći informacijama i savjetima. Sudjelovanje i prijedlozi u procjeni su nam od velike važnosti te pozivamo sve zainteresirane da dođu na radionicu i ukažu nam na svoje probleme i potrebe kako bi mogli definirati daljnje korake koji će im pomoći u razvijanju svojih djelatnosti - dodaje Ravlić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI