Kriminal porastao 30 posto u odnosu na lani

Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske
(FOTO: Mario Nakić)

14.02.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4336

Policijska uprava požeško-slavonska zabilježila je u siječnju 50 kaznenih djela, što je 4 posto više nego u prosincu ili 32 posto više nego u siječnju 2012. godine. Najveći porast kriminala bilježi se na pleterničko-kutjevačkom području, a do smanjenja broja kaznenih djela došlo je na području koje pokriva Policijska postaja Pakrac.

Od ukupno evidentiranih kaznenih djela, kod 22 su počinitelji bili odmah poznati, naknadno su još otkriveni kod 12 djela, a za počiniteljima 16 djela iz siječnja još uvijek se traga pa je naknadna otkrivenost u proteklom mjesecu 43 posto, a razriješenost 68 posto.

Najviše djela odnosi se na liniju općeg kriminaliteta, a slijede gospodarski i organizirani kriminal te kriminalitet prometa.


Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijavljene su 32 osobe, među kojima je dvoje maloljetnika i 5 mlađih punoljetnika, odnosno 29 muškaraca i 3 žene.


PU požeško-slavonska bilježi i porast broja narušavanja javnog reda i mira. U siječnju je zabilježen 31 prekršaj, što je 7 posto više nego u prosincu, odnosno 11 posto više nego u siječnju prošle godine. Najviše prekršaja odnosi se na Požegu (18), a slijede Pleternica (5) i Pakrac (3 prekršaja).

Najbrojniji su prekršaji koji se odnose na svađu, tučnjavu i viku na javnom mjestu, a slijedi omalovažavanje ili vrijeđanje policijskih službenika i drsko ponašanje. Zbog prekršaja protiv javnog reda i mira prijavljena je 61 osoba, među kojima je četvero maloljetnika, izvijestila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI