Mataić i Potrebica ove godine osvojili javna priznanja

Hrvoje Potrebica
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

10.02.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4781

Javna priznanja Grada Požege ove godine pripala su Umjetničkoj akademiji u Osijeku, tvrtki Plamen, profesoru i arheologu Hrvoju Potrebici, direktorici Kutjeva d.d. Nataliji Mataić te obitelji Mirjane i Milana Peharde. Gradsko vijeće je na prošloj sjednici jednoglasno potvrdilo ova priznanja koja će im biti uručena na svečanoj sjednici za Dan grada.

Umjetnička akademija u Osijeku zaslužila je kolektivnu nagradu zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji i sudjelovanju u raznim programima u Požegi. Osim toga, još 2008. godine potpisan je ugovor o kulturnoj suradnji između Akademije i Grada Požege. Plamen je zaslužio nagradu kao jedan od najvećih gospodarskih subjekata koji svojom privrednom aktivnošću značajno pridonosi razvoju našeg gospodarstva.

Godišnja nagrada pojedincima dodijelit će se dr. sc. Hrvoju Potrebici, profesoru na Katedri za prapovijesnu arheologiju Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, predsjedniku Hrvatskog arheološkog društva, članu Europske arheološke udruge, predsjedniku Centra za prapovijesna istraživanja...Potrebica je rođeni Požežanin, a na našem je području ostvario i zanimljive rezultate kao voditelj arheoloških istraživanja.


Natalija Mataić, predsjednica Uprave Kutjeva d.d. koja živi i radi u Požegi zaslužila je ovu nagradu jer je dala veliki doprinos da Kutjevo d.d. organizacijski i financijski podrži gospodarska i kulturna događanja u Požegi. Članica je Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore, doprinosi opstanku i razvoju gospodarstva Požege, a prošle je godine zauzela 10. mjesto na listi 50 najmoćnijih žena - predstavnica uprava u Hrvatskoj.


U svome komentaru za 034portal, Mataić se zahvalila članovima Gradskog vijeća i gradonačelniku Zdravku Ronku te je dodala: - Društveno odgovorno poslovanje obuhvaća i upravljanje u svrhu dobrobiti Grada i njenih građana te je obveza svih nas koji na bilo kojoj razini upravljamo materijalnim i ljudskim resursima, uključujući i očuvanje društvene baštine, običaja i tradicije kraja te ću nastojati svojim budućim radom isto očuvati i unaprijediti.

Povelju humanosti zaslužili su Mirjana i Milan Peharda, supružnici koji su umjesto udomljavanja jednog djeteta udomili troje djece i tako spasili braću i sestre od razdvajanja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI