Spremni za pokladno jahanje: Vrhunski konji uz narodne nošnje

Pokladno jahanje - arhivska fotografija
(FOTO: Domagoj Katić)

09.02.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 7024

Moderna vremena odnose povijest sa sobom, kako se to ne bi zaboravilo članovi Konjičkog kluba Pleternica drugu godinu zaredom organiziraju pokladno jahanje u Drenovcu, Bučju i Zagrađu pokraj Pleternice.

- Ovo je jedino pokladno jahanje u našoj županiji i izuzetno smo sretni jer jahači iz istočnih županija dolaze kod nas. Prošle godine su jahači odlično prihvaćeni u Zagrađu, tako da smo i ove godine odlučili tamo održati jahanje, ali smo ga proširili i na Brodski Drenovac i Bučje. Jahači u narodnoj nošnju tako ulaze u unaprijed određena domaćinstva koja cijelu povorku ugoste kolačima, kobasicom i pićem, a jahači se starom slavonskom pjesmom oduže domaćinu. Nakon toga pješaci koji dođu gledati povorku izađu zajedno s jahačima i pjesmom se nastavlja do idućeg domaćinstva - kazao je Ivica Katić, predsjednik KK Pleternica koji će i ove godine ugostiti 20-ak jahača iz cijele Slavonije.




Povorka će krenuti u ponedjeljak 11. veljače u 12 sati iz Drenovca, njezin dolazak u Bučje se očekuje oko 13, da bi u Zagrađu zapjevali oko 14 sati. Katić naglašava i kako je cilj prikazati kako nošnje našeg kraja i kvalitetna grla kojima će jahači proći kroz sela.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI