Gradsko vijeće odbilo raspravu o nezaposlenosti i kazalištu

Gradonačelnik Zdravko Ronko odbio je odgovoriti na sva pitanja nezavisnog vijećnika
(FOTO: Mario Nakić)

09.02.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9340

Niti na zadnjem Gradskom vijeću u ovom sazivu komunikacija između gradonačelnika i vijećnika nije se promijenila. Na aktualnom satu opet je najviše pitanja imao nezavisni vijećnik Nino Smolčić. Zanimalo ga je zašto Grad Požega nije platio ni kune organizatoru Festivala jednominutnog filma u 2012. godini iako je osigurano 20.000 kuna, koliko je ljudi s visokom stručnom spremom zaposleno u Upravnom odjelu za gospodarenje i komunalne djelatnosti, sudski spor oko zgrade Porezne uprave, prirez i spomenička renta. Gradonačelnik Zdravko Ronko (SDP) odbio je odgovoriti na sva Smolčićeva pitanja, kazavši kako će odgovoriti na sljedećoj sjednici, ali "ne njemu, nego vijećnicima koji budu tu u idućem sazivu vijeća".

Interspar dolazi i zapošljava

S druge strane, Ronko je rado odgovorio na pitanja vijećnika iz njegove stranke. Njih je zanimalo kako teku radovi na Glazbenoj školi, šetnici uz Orljavu, rotor na zapadnom ulazu u Požegu, Interspar te ostali aktualni radovi na požeškom području.


- Čim ševa zapjeva šetnica će biti spremna - odgovorio je Ronko. Gradonačelnik je izrazio svoje zadovoljstvo tijekom radova na gradilištima, a za Interspar je kazao kako je tvrtka koja će ga graditi iskazala spremnost da sudjeluje u izgradnji rotora s 3 milijuna kuna, a Interspar je poslao pismo namjere u kojem obavještavaju kako ulažu 20 milijuna eura u taj objekt, planiraju zaposliti najmanje 200 radnika, a njihov bi centar, također prema istom pismu, trebao biti otvoren u ožujku ili travnju 2014. godine.


Požeško smeće na požeškoj zemlji

Potpredsjednik Gradskog vijeća Rastislav Navratil (SDP) postavio je pitanje o Centru za gospodarenjem otpadom. Ronko je odgovorio kako je uspio izboriti županijski centar za otpad u kojem će se zbrinjavati isključivo naš otpad, a neće nam dovoziti smeće iz susjednih županija iako je, prema njegovim riječima, bio vršen velik pritisak jer svega par komunalnih tvrtki u Hrvatskoj imaju sve papire i dozvole da mogu graditi jedan takav centar.


Rastislav Navratil (treći s lijeva)

-  Onog trenutka kad smo se uspjeli izboriti da se Požeština nosi sa svojim otpadom, tog trenutka smo dakle dali potpis i tog smo se trenutka usuglasili s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode. Financiranje je 90:10, dakle 90 posto će financirati Ministarstvo zaštite okoliša, vjerojatno kroz europske fondove ili iz vlastitih sredstava, a 10 posto će dati Požega i ostale jedinice lokalne samouprave na području naše županije - pojasnio je gradonačelnik.

Oblačenje Grabrika

Navratila je zanimalo i što je s dvoranom Grabrik. Gradonačelnik mu je odgovorio kako je u tijeku "oblačenje" Grabrika.

-  Prvi dio radova je u vrijednosti oko 600 tisuća kuna, dok u drugoj fazi ulažemo 1,2 milijuna kuna. Radit će se nove svlačionice, novi sanitarni čvorovi, a ovi radovi toplinske izolacije su u punom jeku. Do 17. ožujka sve mora biti gotovo zbog održavanja još jedne manifestacije. Pitanje krova će se također riješiti, a bit će osiguran i prostor za teretanu. Bit će to jedna lijepa dvorana.

Smolčićevi prijedlozi odbijeni bez rasprave

U nastavku sjednice Gradsko vijeće je odlučilo o ovogodišnjim priznanjima Grada Požege, donijelo je novi statut, preimenovalo ulicu u Dervišagi te imenovalo članove u školske odbore osnovnih škola na požeškom području.

Smolčić je imao tri prijedloga za nadopunu dnevnog reda: izvješće o nezaposlenosti na području Grada Požege, oduzimanje godišnje nagrade tvrtki Kamen Ingrad i izvješće o radu Gradskog kazališta.


Nino Smolčić (u sredini)

- Gradsko kazalište Požega nekad je imalo bogatu vlastitu produkciju, malu školu, stvaralo je nova imena...Bio bi red da netko dođe i kaže koja je vizija kazališta danas - rekao je nezavisni vijećnik, napomenuvši kako još uvijek Gradsko vijeće nije raspravljalo ni o izvješću o radu Tekije.

Glasovima SDP-ove većine, Smolčićevi prijedlozi su odbijeni bez rasprave.


Vijećnici SDP-a odbili su raspravu o nezaposlenosti i Gradskom kazalištu



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI