Šator s knjigama privukao brojne Požežane

Šator s knjigama u pješačkoj zoni
(FOTO: Marina Kvolik)

07.02.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 3193

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica" - rekao je davno poznati hrvatski pjesnik Tin Ujević. Za ljubitelje proze i poezije od danas je u požeškoj pješačkoj zoni, ispred zgrade Općinskog suda otvoren šator Udruge "Knjigica". U šatoru se može pronaći mnoštvo različitih rabljenih knjiga za sve uzraste od stripova, romana, rječnika, priručnika, školskih te stručnih knjiga.

Ono što je privuklo pažnju brojnim građanima je akcija 10 kuna. Na njoj se našlo između 500 i 600 različitih naslova i velikih imena hrvatske i strane književnosti poput Dostojevskog, Tolstoja, Puškina i brojni drugi.




- To je svojevrsni putujući interliber jer svakih desetak dana udruga se seli iz jednog grada u drugi. Putujemo po cijeloj Hrvatskoj. Sada smo došli u Slavoniju jer nema bure kao u Dalmaciji - rekao je Ivan Vlaisavjević, organizator i voditelj šatora.


Neobična, ali pozitivna karakteristika ove udruge je što nemaju stalnu ponudu knjiga već prikupljaju, otkupljuju i zamjenjuju knjige od različitih udruga i osoba kojima one više nisu potrebne. Građani su oduševljeni ovom akcijom. - Većinom stariji ljudi podržavaju ovakve akcije i događaje - rekao je Ivan. Putujući antikvarijat i knjižara ostaje u Požegi sljedećih desetak dana.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI