Još nisu otkrili razbojnike iz Badljevine: Je li itko osumnjičen?

Petar Martinović prepričao nam je što mu se nedavno dogodilo
(FOTO: Mario Barać)

31.01.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 5586

Više od mjesec dana prošlo je od razbojstva u Badljevini kod Pakraca. Podsjetimo, četvorica nepoznatih mladića ušla su 87-godišnjem Petru Martinoviću u kuću, tjelesno su ga svladali i opljačkali. To je najteže kazneno djelo počinjeno na području naše županije zadnjih mjeseci, a policija još uvijek nije otkrila počinitelje. Je li itko ispitan i osumnjičen nismo mogli saznati.

Tri dana im trebalo da odgovore kako spis nije kod njih

Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske uputila nas je na Državno odvjetništvo u Bjelovaru, u čijoj je nadležnosti ovaj slučaj. O ažurnosti i radu Državnog odvjetništa dovoljno govori činjenica da danima nije bilo moguće doći do nadležne osobe. Živko Slijepčević, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru prvo nam je rekao da pošaljemo pismeni upit. Kada smo to učinili, tri dana su trebala proći da bi odgovorio kako se spis ipak ne nalazi kod njih nego u Općinskom državnom odvjetništvu u istom gradu. Ondje su nas pak upućivali s telefona na telefon, svatko koga smo nazvali rekao je da nazovemo nekoga drugoga.


Općinska državna odvjetnica: "Bolje da o tome ne pišete"


Napokon se javila osoba koja je potvrdila da je spis kod nje. Općinska državna odvjetnica Mirjana Vukorepa, ali ni ona nije znala puno.

- Mogu vam reći samo da u ovoj fazi policija provodi izvide. Ne mogu vam reći koliko je razgovora obavljeno i je li itko osumnjičen. Bilo bi bolje da ne pišete ništa o tome, u interesu istrage - kazala je Vukorepa.

Možda jednostavno ne stignu

Dok nadležni ne žele da se piše o neriješenim teškim kaznenim djelima, počinitelji nerijetko prolaze nekažnjeno. Tako ni oružano razbojstvo u Požegi počinjeno prije više od godinu dana još uvijek nije riješeno. Možda se policija i DORH jednostavno ne stignu baviti takvim stvarima, jer su prezaokupljeni važnijim poslovima, kao na primjer istragom statusa na Facebooku?



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI