Kreativni preko praznika: Izrađuju kućice i hranilice za ptice

Učenici Osnovne škole A. Kanižlića
(FOTO: Domagoj Katić)

11.01.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 9571

Kako bi odmaknuli klince od računala, Facebooka i vremena provedenog u kući učiteljica Irena Topalušić je u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića u Požegi realizirala ideju Miroslava Berića, roditelja učenika iz njezina razreda. Učenici su tako danas započeli s izradom kućica i hranilica za ptice, ali i origami ptičica kojima će ukrasiti školske hodnike.

- Želja nam je da učenici upoznaju ptice našeg kraja i da nauče o njima, gdje se hrane, kako im možemo pomoći te naravno da djeca što više vremena provedu u prirodi. Projekt ima nekoliko radionica, ja vodim glazbenu radionicu gdje pjevamo i igramo igre koje su vezane za ptice. Tu su još i origami radionica, graditeljska, literarna te radionica biologije-kemije gdje učenici analiziraju sastav jajeta, kemijski sastav njihove hrane, ali rade i hranilice za ptice - pojašnjava Irena Topalušić, voditeljica projekta.




Jedna od marljivih učenica koje vrijedno rade u graditeljskoj radionici je Ivana Blažević koju smo upitali je li probala bušiti rupe.




- Nisam probala bušiti, to dečki rade, a meni to nije zanimljivo. Volim bojati i to mi je baš super - kaže Ivana, a njezin kolega Filip Čolić iz 8.b razreda koji je zadužen za izradu kućica kaže kako ih uz bušenje i lijepi te dodaje kako mu to baš dobro ide.



Origami ekipa je pravila ždralove, ptice i skloništa od papira. Elvira Baričevac, voditeljica radionice kaže kako je tehnika zahtjevna, ali dodaje kako su učenici radili jednostavnije oblike.



- učiteljica nam je pokazivala modele i kod kuće ću pokušati ove teže napraviti. Svi smo u početku bili skeptični, ali smo također jako zainteresirani - kaže Nia Novak, učenica 8. razreda koja se je danas upoznala s origamijem.



Kako bi ptice u kućicama imale mjesto za jelo pobrinula se ekipa biologije i kemije. - Učiteljica nam je dala ogledne primjerke, ali možemo biti jako kreativni i jako mi se sviđa što smo napravili - navodi Anja Hart, također iz 8. razreda, a njihova voditeljica Danijela Stanić potvrđuje kako učenici pršte idejama za hranilice te da će ukupno biti 10-ak hranilica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI