Povjerenstvo koje ne radi ništa zapošljava nove radnike

U uredu
(FOTO: Ilustrativna fotografija)

08.01.2013. | Posao.hr/M.N.
Pregleda: 3290

Ured Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa traži tri nova zaposlenika – dva savjetnika i jednu osobu koja bi radila na unosu podataka iz imovinskih kartica. To što Povjerenstvo realno ne postoji dulje od godinu dana, kad je raspuštanjem prošlog saziva Sabora srušen kvorum, ne stoji im na putu, objavio je portal Posao.hr.

Zlatko Draganović, predsjednik ureda u kojem je već zaposleno desetak djelatnika kaže da im je potrebna pomoć zbog nadolazećih lokalnih izbora, nakon kojih očekuju više od dvije tisuće imovinskih kartica novoizabranih lokalnih dužnosnika. Na pitanje zašto baš sada, budući da će se drugi krug izbora događati tek u lipnju, a dužnosnici će do srpnja moći predavati karice, Draganović je odgovorio da se radi o dugom postupku natječaja.

Potrebu za još dva savjetnika pojašnjava - ispunjavanjem forme! Naime, stručnjaci Europske komisije dolaze im 24. siječnja, a dužnost im je utvrditi ravna li se Hrvatska prema preostalim uvjetima koje mora ispuniti u razdoblju monitoringa. Jedna od deset famoznih preostalih točaka jest i Povjerenstvo, objašnjava.


"Jedna od mjera Akcijskog plana uz Strategiju suzbijanja korupcije je i jačanje naše kadrovske službe i morat ćemo zaposliti još 12 ljudi, no to će se dogoditi nakon formiranja Povjerenstva, najkasnije 15. veljače. Do 24. siječnja planiramo barem zadržati broj zaposlenih jer su nedavno za tri zaposlenika istekli ugovori na određeno vrijeme", navodi Draganović za Posao.hr.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI