Nijedna sirena još nije ugašena, traže alternativno rješenje

Vatrogasci ovih dana imaju pune ruke posla
(FOTO: Mario Barać)

02.01.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4560

Iako je donesena odluka u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, nijedna vatrogasna sirena na području Požeško-slavonske županije još nije ugašena. Kako doznajemo, sirene se ipak neće gasiti do daljnjega.

- Isključenja do daljnjega neće biti. Trenutačno se traži alternativno rješenje jer ovakav sustav nije isplativ i dugoročno je neodrživ. Postoji više mogućnosti za obavještavanje operativaca, neke su još brže od ovog sustava, a sve se sada razmatraju. Međutim, dok se ne nađe drugo rješenje, postojeći sustav vjerojatno se neće dirati - uvjerava nas Slavko Marinac, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega.

Podsjetimo, vatrogasci su nedavno dobili rješenje DUZS-a da se gasi 9 sirena za uzbunjivanje na području naše županije, od kojih je 7 u pakračko-lipičkom kraju. Tomislav Stokić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Pakrac - Lipik upozorio je kako bi to moglo dovesti do kašnjenja vatrogasaca pri intervencijama.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI