Ionako sviramo - zašto ne bismo to učinili za pomoć drugima?

26.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 11664

"Blagdani su vrijeme obitelji, a znamo da ima dosta obitelji koje nemaju ono najpotrebnije da bi dostojno proslavile Božić. Mi inače sviramo, volimo nastupati, pa smo pomislili, zašto ne bismo napravili nešto za druge" - ispričao je Leonardo Matijević, frontman požeškog Tamburaškog sastava Bisernica u razgovoru za 034portal.

Bisernica će i ove godine, po drugi put, uz pomoć Caritasa Požeške biskupije organizirati humanitarni božićno-novogodišnji koncert. Osim njih nastupit će još neke poznate tamburaške skupine, kao što su Veličke legende, Da Capo, Arteški bunar, Bekrije, Zlatna dolina i Garavuše.

- Svi su izvođači pristali nastupati bez naknade, sve je na humanitarnoj bazi. Lani smo skupljali dobrovoljne priloge i uspjeli smo skupiti dovoljno za tri obitelji. Ove godine ćemo naplaćivati ulaz 20 kuna i očekujemo punu dvoranu, tako da mislim da ćemo više skupiti - rekao je Leonardo.


Koncert će se održati u petak, 28. prosinca u Dvorani sv. Terezije Avilske (bivše Kino Central) s početkom u 19 sati. Organizatore je iznenadilo što su i za ovaj koncert već pokidani svi plakati po gradu.


- Uložili smo 700 kuna za plakate i čim smo ih polijepili, već sljedećeg dana su svi bili skinuti. Ne znam zašto to ljudi rade, kome smetaju plakati ili ovaj humanitarni događaj.

Dečki iz Bisernice mogu reći da je 2012. godina za njih bila i više nego uspješna. Uz snimljene nove pjesme, nastupali su dva do tri puta tjedno. Nadaju se da će njihov godišnji koncert uz popularne goste biti dobro posjećen i da će humanitarna misija biti ispunjena.

Karte za koncert "Nek te ovaj Božić na nas podsjeti" mogu se kupiti u pretprodaji u caffe baru Saloon, pizza baru Aureus i katedralnom župnom uredu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI