Nije sve u profitu: Pčelari poklonili 60 teglica meda djeci u bolnici

Željko i Krunoslav Balen s djecom na Odjelu pedijatrije OŽB Požega
(FOTO: Domagoj Katić)

24.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 7056

Badnjak je dan kada su ljudi u žurbi kako bi stigli napraviti sve i dočekati Božić u miru. Unatoč tomu Željko i Krunoslav Balen su odvojili svojih 30-ak minuta kako bi medom darivali 15-ak mališana koji će Božić dočekati u Općoj županijskoj bolnici Požega. Obitelj pčelara za oboljelu djecu pripremila je 60 teglica meda.

- Ideja o darivanju je došla spontano i odlučili smo razveseliti klince koji su odvojeni od svojih najdražih nečim slatkim. Nadamo se da ćemo svojim primjerom potaknuti i druge pčelare kako bi u idućim godinama imali lijepu tradiciju darivanja - kaže nam Željko Balen te dodaje kako su jedino majčino mlijeko i med prava hrana iz prirode.

Njegov nećak Krunoslav, koji je već 3. generacija pčelara obitelji Balen, inače najvećeg proizvođača meda u Požeško-slavonskoj županiji, kaže kako nije sve u profitu te da se mora nešto i pokloniti. Jedan od onih koji blagdanske dane provodi u Bolnici je Filip Machaček koji kaže kako jako voli med. - Jedem med i sretan sam zbog poklona, sutra ću ga jesti sa čajem - kaže 9-godišnji Filip.


- Zahvaljujem se na donaciji u ime Dječjeg odjela OŽB Požega, vjerujem da će klinci biti uistinu sretni i da će se ova akcija nastaviti i idućih godina - rekla je pedijatrica Ljerka Banožić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI