Mladi pleternički fotografi se predstavili svojim sugrađanima

Drago Komarić, Milica Milosavljević i Tomislav Safundžić
(FOTO: Oppidum)

15.12.2012. | M.N.
Pregleda: 4839

"Black & White" naziv je prve izložbe fotografija kojom su se svome gradu predstavili mladi pleternički fotografi Drago Komarić, Tomislav Safundžić i Milica Milosavljević. Izložba u prepunom prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici imala je dvostruki povod - 105. godišnjica pleterničke knjižnice i osnivanje fotokluba "Oppidum" kao sekcije u istoimenoj udruzi.

- To su sve moja djeca koja kao da su prije par dana bili kod nas po školsku lektiru - rekao je Franjo Novak, ravnatelj Hrvatske knjižnice i čitaonice.

Na izložbi je predstavljeno 20 fotografija u crno-bijeloj tehnici, koje su autori poklonili svojoj knjižnici za rođendan. Vrijedni članovi „Fotokluba Oppidum“ također nisu krili emocije, a s ponosom su nam ispričali i svoje planove.


- Već smo izradili novu stranicu „Fotokluba Oppidum“ koja će na internetu biti dostupna zajedno s novom stranicom Udruge Oppidum koja je također u izradi. Ovim putem pozivamo sve zaljubljenike u fotografiju da nam se priključe jer planiramo i foto natjecanja i tečajeve, a naravno i nove izložbe., kazao je voditelj sekcije fotokluba Tomislav Safundžić, ujedno i najnagrađivaniji član ovog trojca čiji je video „This is our planet“ do sada na internetu pregledan više od 2,3 milijuna puta.


Nakon samog otvorenja izlože od strane dogradonačelnice Pleternice Antonije Jozić, goste je s nekoliko izvedbi počastila mlada gitaristica Marta Šojat. Cijeli program je vodila Ana Safundžić koja je naglasila kako je izložba otvorena do 21. prosinca u radno vrijeme knjižnice.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI