Vuić: Cilj nam je izboriti kvalifikacije za 3. ligu

Slavko Vuić, trener Hajduka
(FOTO: Mario Barać)

13.12.2012. | Mario Barać
Pregleda: 3939

Uprava Nogometnog kluba „Hajduk“ iz Pakraca odlučila je da će Slavko Vuić i u proljetnom dijelu natjecanja u 1. županijskoj nogometnoj ligi biti trener, a nakon odličnih rezultata otkako je na trenerskoj dužnosti naslijedio Đuru Petrinca.

Vuić je sa svojim igračima nanizao 6 pobjeda u isto toliko odigranih utakmica, uz impresivnu gol razliku od 20 postignutih i samo 3 primljena gola. Tvrdi da nije uveo niti napravio ništa revolucionarno što bi uzrokovalo takvo pozitivno buđenje momčadi.

Vratio igrače na prirodne pozicije


– Jednostavno sam igrače vratio na njihove prirodne pozicije i promijenio sam sustav igre koji nama odgovara. Dok nas je trenirao Petrinec inzistirao je da u zadnjoj liniji igramo s 3 igrača, a sada igramo u formaciji 4-2-3-1 što se pokazalo dobitnom  kombinacijom. Neki igrači su bili nezadovoljni mjestima na kojima su igrali i nisu mogli dati svoj maksimum, a sada sam to popravio. Primjerice, Goran Andričić je bio neiskorišten kao zadnji igrač obrane, ali sam ga vratio u vezu jer je on igrač koji zna odigrati ili stati na loptu i puno je dao na toj poziciji, pojašnjava Vuić.


Kao kapetan ekipe je osjetio da neke stvari ne odgovaraju, da momčad igra loše iako je pojedinačno jaka, što je rezultiralo porazima. Ipak, ističe da je Petrinec jedan od najkvalitetnijih trenera s kojima je radio.

Učio od Petrinca

- Svaki trener od Đuke može naučiti jako puno jer on je vrhunski trener s velikim iskustvom, posebno po pitanju pripreme ekipe, naglašava Vuić. I Marijan Prohaska, predsjednik kluba ističe da su se s Đukom razišli korektno i da su ostali u dobrim, prijateljskim odnosima.

– O tome u kakvim smo sada odnosima govori i činjenica da smo upravo danas dogovorili da će nam napraviti plan bazičnih zimskih priprema po kojima ćemo raditi, tvrdi Prohaska i dodaj kako Uprava kluba pred trenera Vuića nije stavila nikakav rezultatski imperativ. Ipak, Vuić ističe da je po prirodi natjecatelji i da je sam sebi postavio ciljeve.

Bez novih pojačanja

– Ja sam od onih koji uvijek vole pobijediti i tako ću pristupiti i proljetnom dijelu polusezone. Neozbiljno bi bilo sada najavljivati da ćemo biti prvi jer poštujem sve ekipe u ligi, posebno „Kaptol“ i „Požegu“, ali ćemo se sigurno boriti za prvo mjesto, a bili bi zadovoljni s nekim od prva tri mjesta. Želim da ove godine izborimo kvalifikacije za ulazak u viši rang, najavljuje Vuić.

Tvrdi da  pojačanja u zimskom prijelaznom roku neće biti iako se neki igrači nude. Naglašava kako će se bazirati na domaće mlade snage koje su, prema njegovim riječima, uzdanice ne samo za ovu sezonu.

– Jako dobro poznam svakog igrača i znam da mi vjeruju. To je povjerenje najvažnije. Veseli me što su neki igrači promijenili pristup, postali ozbiljniji i odgovorniji, rade i trude se. Pozitivan primjer koji bi svi mogli slijediti je primjer Valentina Jiraseka koji je trenutno naš najbolji strijelac. Iako studira u Zagrebu uvijek je na raspolaganju klubu, na svim utakmica i kada god može i na treninzima. Na dan kada smo igrali u Eminovcima, prijepodne je trčao zahtjevnu kros utrku, čim je to odradio dojurio je u Pakraca i otišao s nama u Eminovce i tamo postigao gol za naše vodstvo 1:0.

Pohvalio Jiraseka

- Puno očekujem i od mladih igrača i nadam se da će u proljeće „eksplodirati“ Ivica Šugić, Ivan Kaurin, Filip Matijašević koji moraju dobiti pravu priliku. U svakom slučaju neću odstupiti od svog razmišljanja da će igrač igrati onoliko koliko trenira, bez obzira o kojem se igraču radilo, tvrdi Vuić i dodaje da je na raspolaganju klubu u svakom smislu, a bude li potrebe spreman je i zaigrati jer, kako kaže, i sada trenira svakodnevno.

Vuić je rođen u Deževcima, u nogometu od 7. godine, prošao je sve mlađe selekcije požeške „Slavonije“, a član je zlatne generacije Nogometnog kluba „Slavonac“ iz Lipika koja je u sezoni 1988./89., igrala prvu juniorsku državnu ligu protiv zagrebačkog „Dinama“ za kojeg su tada igrali Alen Peternac, Jozo Gašpar i Dževad Turković.

Vraćaju se Kovačić i Prohaska

„Hajduk“ bi na proljeće trebao biti jači za oporavljenike Darka Kovačića i Borisa Prohasku, a najveći hendikep ekipe je odlazak polivalentnog Marka Bukovca koji je zbog posla preselio u Gračac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI