Najveću božićnicu dobit će djelatnici Županije

Zgrade Županije i HZJZ-a na adresi Županijska 7 i 9 založene su u Hypo banci
(FOTO: Mario Nakić)

12.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 14685

Ova je godina bila recesijska i krizna za naše gospodarstvo pa kriza nije mogla zaobići ni javni sektor. Državni službenici ostali su bez božićnica i drugih naknada, a primjer državne štednje poslušale su i neke jedinice lokalne samouprave.

Tako je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko nedavno potpisao s predstavnicima sindikata izmjene kolektivnog ugovora po kojima su djelatnici gradske uprave Grada Požege i ostali koji su na plaći gradskog proračuna (Dječji vrtići, JVP Požega, Gradsko kazalište, Gradski muzej, Gradska knjižnica i čitaonica) ostali bez božićnice i drugih dodataka iako je za vrijeme HDZ-ove vladavine tvrdio da to neće učiniti.

Ni u Pleternici se ne nadaju božićnici ove godine. Iako je u proračunu za 2012. ona predviđena u iznosu od 400 kuna (u bonovima), očekuje se još jedan rebalans s novim rezovima, među kojima bi se lako mogla naći i božićnica za zaposlenike.


S druge strane, djelatnici gradova Pakraca i Lipika i ove će godine dobiti božićnicu od 1.000 kuna. Prema riječima Davora Huške, gradonačelnika Pakraca, to je jedan od dokaza da se Grad Pakrac izvukao iz recesije zbog duga od preko 5 milijuna kuna koji se vukao godinama, a u ovoj je godini konačno saniran.


Najveću božićnicu u javnom sektoru u našoj županiji dobit će upravo zaposlenici Požeško-slavonske županije, i to prema važećem Kolektivnom ugovoru u iznosu od 1.150 kuna, od čega će 750 kuna dobiti u gotovini, a ostalih 400 kuna u bonovima.

U Gradu Kutjevu, pak, božićnice nema već godinama.

- Isplatit ćemo samo dodatke za malu djecu. Prilagođavamo se situaciji u gospodarstvu. Kada gospodarstvo na našem području krene, onda ćemo i mi moći dobiti božićnice - rekao nam je kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI