DORH traži da Dodiković vrati sve što je nezakonito stekao

Zoran Dodiković i Milan Vujasinović
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

11.12.2012. | Vecernji.hr/M.N.
Pregleda: 10643

Suđenje Zoranu Dodikoviću, osnivaču i direktoru požeške tvrtke Braco d.o.o., djelatniku Milanu Vujasinoviću i tvrtki Braco kao pravnoj osobi počelo je suđenje na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalnoj službi u Požegi. Optuženi su za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a osnivaču Dodikoviću se na teret stavlja i kazneno djelo pranja novca, objavio je Večernji list.

Kako se navodi u optužnici, Zoran Dodiković zloupotrijebio je položaj organiziravši u svojim prodavaonicama prodaju robe na crno koja nije evidentirana u poslovnim knjigama. Tako dobiven novac zadržavao je za sebe, a kako bi prikrio to kazneno djelo, novac je ulagao u kupnju ili gradnju nekretnina koje je potom zadržavao ili prenosio na članove obitelji i djelatnike tvrtke. Tako je pribavio imovinsku korist od najmanje 3,7 milijuna kuna te državni proračun oštetio za 2,4 milijuna kuna. Dodiković je u vrijeme istrage imao 56 prodavaonica od kojih je dio bio pokretni. Kupio je ili sagradio dvadesetak nekretnina, većinom u Požegi te nekoliko u Pleternici i Zadru. Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je da se sve nekretnine stečene počinjenim kaznenim djelom oduzmu i prenesu u vlasništvo RH. Odvjetništvo je za saslušanje predložilo 22 svjedoka.

Na suđenje su pozvane i osobe na koje je prenesena imovina stečena navedenim kaznenim djelima, a za koju Državno odvjetništvo traži da im se oduzme. Uz članove Dodikovićeve obitelji, to su još i troje djelatnika.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI