DORH traži da Dodiković vrati sve što je nezakonito stekao

Zoran Dodiković i Milan Vujasinović
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

11.12.2012. | Vecernji.hr/M.N.
Pregleda: 10626

Suđenje Zoranu Dodikoviću, osnivaču i direktoru požeške tvrtke Braco d.o.o., djelatniku Milanu Vujasinoviću i tvrtki Braco kao pravnoj osobi počelo je suđenje na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalnoj službi u Požegi. Optuženi su za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a osnivaču Dodikoviću se na teret stavlja i kazneno djelo pranja novca, objavio je Večernji list.

Kako se navodi u optužnici, Zoran Dodiković zloupotrijebio je položaj organiziravši u svojim prodavaonicama prodaju robe na crno koja nije evidentirana u poslovnim knjigama. Tako dobiven novac zadržavao je za sebe, a kako bi prikrio to kazneno djelo, novac je ulagao u kupnju ili gradnju nekretnina koje je potom zadržavao ili prenosio na članove obitelji i djelatnike tvrtke. Tako je pribavio imovinsku korist od najmanje 3,7 milijuna kuna te državni proračun oštetio za 2,4 milijuna kuna. Dodiković je u vrijeme istrage imao 56 prodavaonica od kojih je dio bio pokretni. Kupio je ili sagradio dvadesetak nekretnina, većinom u Požegi te nekoliko u Pleternici i Zadru. Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je da se sve nekretnine stečene počinjenim kaznenim djelom oduzmu i prenesu u vlasništvo RH. Odvjetništvo je za saslušanje predložilo 22 svjedoka.

Na suđenje su pozvane i osobe na koje je prenesena imovina stečena navedenim kaznenim djelima, a za koju Državno odvjetništvo traži da im se oduzme. Uz članove Dodikovićeve obitelji, to su još i troje djelatnika.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI