Kao priznanje za postignuća: Smijenjen ravnatelj PP Papuk

Ivica Samardžić
(FOTO: Mario Nakić)

05.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 30020

Ministar zaštite prirode i okoliša Mihael Zmajlović smijenio je Ivicu Samardžića, dugogodišnjeg ravnatelja Javne ustanove Parka prirode Papuk. Na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja postavljen je Goran Radonić, dosadašnji stručni voditelj u PP Papuk.

Dogodilo se to u trenutku kada je Parku prirode Papuk odobreno 165.000 eura iz europskog IPA programa u sklopu projekta mađarsko-hrvatske prekogranične suradnje. Nositelj je osječka udruga Zeleni Osijek, a PP Papuk je partner projekta. Navedena sredstva su za poboljšanje infrastrukture u parku.

Nedavno je Samardžiću u Bruxellesu uručeno priznanje kojim je PP Papuk postao europska destinacija izvrsnosti, a prije nekoliko godina postao je prvi geopark na cijelom Balkanu.


Podsjetimo, Samardžićevu smjenu tražilo je Upravno vijeće JU PP Papuk na čelu s predsjednikom Draženom Dumančićem zbog "neobavljanja funkcije na koju je postavljen". Samardžić je odgovorio pismom i prijavom protiv Dumančića, na koju, kako doznajemo, još nije dobio odgovor iz Ministarstva.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI