Prijateljstvo dirigentica dovelo do zajedničkog koncerta

23.11.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 5827

Nimalo lak zadatak da napune kazališnu dvoranu nakon fantastične izvedbe Big Banda imali su članovi mješovitih zborova Glazbene škole Požega i Glazbene škole "Ivan Matetić Ronjgov" iz Rijeke. Premijeru svoje suradnje izveli su pred prepunim Gradskim kazalištem.

- Suradnja ovih zborova je itekako logična s obzirom na to da obje dirigentice teže modernijim izvedbama, što djeluje vrlo atraktivno, kako za izvođače, tako i za publiku. Svakako ćemo kroz ova dva dana pokušati dogovoriti iduće korake naše suradnje - kaže nam Valentin Veljko Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega.

Branka Horvat, dirigentica požeškog zbora kaže kako je suradnja krenula iz dugogodišnjeg prijateljstva.


- Doris i ja se znamo dugo pa smo zajednički došle na ideju o suradnji. Prezadovoljna sam odazivom ljudi, a veselim se i našem odlasku u Rijeku u travnju iduće godine - navodi Horvat.


Njezina riječka prijateljica, Doris Kovačić je istakula kako je ovo njezin prvi posjet Požegi i da je oduševljena domaćinima koji su ih sradačno dočekali.

- Stvarno je bilo ugodno nastupati pred požeškom publikom i svakako se namjeravamo ponovno vratiti u Požegu - navodi dirigentica riječkog zbora.



FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI