Sedmeročlana obitelj mora do Nove godine iseliti iz kuće u Kneževcu

Obitelj Husar ispred stare kuće iz koje moraju iseliti
(FOTO: Domagoj Katić)

22.11.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 19562

Nakon nepunih pet godina života u maloj i trošnoj obiteljskoj kući u Kneževcu kod Čaglina, sedmeročlana obitelj Husar se do kraja godine mora odseliti. Razlog je odluka vlasnika da proda kuću koju im je ustupio za život.

- Rekli su mi da prodaju kuću za 10.000 eura. I da imam taj novac, ne bih ga dao za tu kuću jer je u dosta lošem stanju i potrebno je jako puno uložiti u obnovu. Budući da nigdje ne radim, morao sam potražiti pomoć. Jako sam zahvalan školskoj pedagoginja koja se obratila socijalnoj službi i pokrenula kotač za naš spas. Nakon toga je načelnik Općine Čaglin ponudio svoju pomoć te smo zajedno našli kuću u Migalovcima nedaleko Čaglina vrijednu 50.000 kuna. Načelnik nam je obećao pomoći s 25.000 kuna, ali mi nemamo drugu polovinu. Stoga moramo dobre ljude zamoliti za pomoć da nam doniraju koliko mogu kako bismo do Nove godine bili konačno pod svojim krovom - objašnjava nam svoju tešku situaciju Zoran Husar.

Zoran i njegova supruga Kornelija imaju dvostruke blizanke - Vannessu i Vanu koje imaju 4 godine, Britney i Corannu koje imaju 2 godine i malenog Vedrana starog tek 9 mjeseci.





Kažu kako im nije lako moliti za pomoć. Žive od 4.000 kuna primanja, ali kažu kako bi im bilo puno teže da nemaju svoje svinje, kokoši, patke i guske.

- Teško je, da imam posao sigurno ne bih molio za pomoć. Digao bih kredit i platio drugu polovicu, ali vjerujem u pomoć dobrih ljudi i ako Bog da nadam se da ćemo uspjeti. Vidio sam kuću koju bismo kupili, lijepa je i ima sve što nam je potrebno. Znam da ćemo biti sretni u njoj - tvrdi Zoran te dodaje kako sav novac potroše na djecu jer njima ne smije ništa nedostajati.

Općina Čaglin je na službenim internetskim stranicama objavila poziv za doniranje novca prema mogućnostima kako bismo u ovo predblagdansko vrijeme izazvali osmijeh na licima petero djece obitelji Husar.

Broj žiro računa za donacije obitelji Husar kod Croatia banke je: 2485003 – 1805800002, model 68, poziv na br. odobrenja 7765 (- Vaš OiB). Načelnik Ivan Đurina kaže da će sav novac uplaćen na taj način biti iskorišten za kupovinu kuće za obitelj Husar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI