Problem prostora ostaje: Rješenje još nije na vidiku

Ergela Lipik -arhivska fotografija
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

21.11.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 3568

Ministarstvo poljoprivrede izgleda više ne zna kako urediti Hrvatski centar za konjogojstvo - Državne ergele Lipik i Đakovo. Nakon raspisanog natječaja za novog ranatelja Centra, Ministarstvo je odlučilo preseliti središnji registar kopitara u Hrvatsku poljoprivrednu agenciju, a samim time i ukinuti Hrvatski centar za konjogojstvo čime je poništen isti natječaj.

Trenutni vršitelj dužnosti ravnatelja Centra je Nidal Korabi koji tvrdi kako ova odluka ništa bitno neće promijeniti, a glavni problem Ergele Lipik je nedostatak vlastitog prostora. Zbog toga mora koristiti prostor u najmu Poljoprivrede Lipik.

- Ergela Lipik će i dalje nastaviti s radom kao i dosad, a trenutačno su u tijeku i razmatranja najboljih opcija u Ministarstvu poljoprivrede kako bi se pronašla najpovoljnija i time konačno pronašlo trajno rješenje vezano uz prostor na kojem radimo - kaže nam Korabi.


Direktor Poljoprivrede Lipik kaže kako još ništa ne zna o rješavanju problema i što Ministarstvo planira učiniti.


- Bili smo na jednom informativnom razgovoru na kojemu ništa konkretno nije dogovoreno. Do sada smo dali 3 ili 4 rješenja, međutim teško mi je reći koje je najbolje jer smo prije bili voljni zamjeniti tu lokaciju za državno zemljište, međutim sada više državnog zemljišta nema te bi najbolje bilo potpisati ugovor o najmu na 40 ili 50 godina. Zajedno sa zgradama tu je i 100 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je odavno namijenjeno Ergeli Lipik i koje mi uopće ne sporimo - kaže nam Željko Viboh te dodaje kako ima dovoljno zemlje i za Ergelu i za Poljoprivredu Lipik.

- Samo treba skupiti zdrave glave i naći rješenje - završava direktor Viboh.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI