HNS predlaže spomen park braniteljima u Požegi

Požeški HNS i HSU
(FOTO: HNS-HSU)

18.11.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 2527

Predstavnici Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Požeško-slavonske županije odali su počast i priznanje svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, a osobito u čast grada heroja Vukovara, zapalivši svijeće sinoć u Vukovarskoj ulici. Ondje su HNS-ovci održali konferenciju za medije i predstavili svoju inicijativu za spomen park hrvatskim braniteljima.

- Za svakog poginulog branitelja bi bilo posađeno jedno drvo te pokraj njega ugrađena spomen ploča s imenom i prezimenom. Na dan pada Vukovara svake godine bi se organizirala akcija sadnje novih stabala gdje bi svaki živući branitelj iz Požeško-slavonske županije imao mogućnost posaditi i označiti svoje drvo. Na taj bi način doprinio razvoju rasta parka, a samim time mogao bi istaći svoj nesebični doprinos Domovinskom ratu i samostalnosti Lijepe naše - rekao je Damir Kovačević, predsjednik požeške podružnice HNS-a.

Kovačević je predložio nekoliko lokacija u Požegi pogodnih za spomen park, a to može biti u parku kod Orljave ili u Babinom viru. HNS-ovci predlažu da bi najidealnije drvo bilo kanadski javor, koji je dugovječan i simbolizira snagu i odlučnost hrvatskog naroda za ostvarenjem svoga dugovječnog sna. Inicijativu je pokrenuo Josip Albert, dugogodišnji član HNS-a u suradnji s predstavnikom hrvatskih branitelja Ljupkom Brkanom.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI