Gradski zaposlenici ostali bez božićnice i uskrsnice

Potpisivanje izmjena kolektivnih ugovora
(FOTO: Pozega.hr)

06.11.2012. | M.N.
Pregleda: 4272

Kolektivni ugovori za zaposlene u gradskoj upravi i ustanovama čiji osnivač je Grad Požega jučerašnjim potpisivanjem dodataka su izmijenjeni, odnosno smanjena su materijalna prava zaposlenih, objavio je Grad Požega.

Prema ovim izmjenama ove i iduće godine zaposlenici gradske uprave, Gradskog muzeja, Gradske knjižnice i čitaonice, Gradskog kazališta i Dječjih vrtića Požega neće ove i iduće godine dobivati „božićnicu“, zatim „uskrsnicu“, naknadu za godišnji odmor, a jubilarne nagrade samo za svakih deset godina rada, uz smanjenje osnovice na 900 kuna. Smanjene su i dnevnice za službeno putovanje sa 170 na 150 kuna, te terenski dodatak, a ukida se naknada za troškove prijevoza za razdaljine manje od dva kilometra. Sveukupna će ušteda u gradskom proračunu biti oko 200.000 kuna.

Smanjenje materijalnih prava nije odraz stanja gradskog proračuna, istaknuo je gradonačelnik Zdravko Ronko, te naglasio da je to rezultat shvaćanja stanja u kojem se općenito nalazimo, u kojem je izraženo opredjeljenje za podjelu problema, zajedništvo i solidarnost prema svima koji rade u upravi na drugoj razini.


U ime Grada Požege izmjene kolektivnih ugovora potpisao je gradonačelnik Ronko, dok su u ime sindikata potpisnici Boris Pleša (SLDSN) i Anita Car (Sindikat obrazovanja Hrvatske).




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI