Barun Trenk i carica Terezija dolaze na kutjevačko Martinje

05.11.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 7891

Već tradicionalno Martinje u Kutjevu okupit će tisuće planinara iz cijele zemlje i inozemstva, kao i ostalih posjetitelja na Trgu graševine. Za sljedeći vikend (10. i 11. studeni) gradonačelnik Ivica Nikolić najavljuje bogat kulturno-zabavni program uz također bogatu gastronomsku ponudu.

Dvodnevni program u Kutjevu


Glazbeni program u subotu započinje u 18 sati, kada će uz veliku vatru i pečenje vola na ražnju nastupiti Beznadni slučaj, Bekrija (Robert Vojvodić) i Ritam Band te Tihomir Kožina.

U nedjelju feštat će se cijeloga dana, već od 9 sati. Nastupaju tamburaški sastavi Bisernica, Kćeri ravnice, Žute dunje, Garavuše, Da Capo i Veličke legende. Program će otvoriti Kutjevački tamburaški orkestar, a tu su još KUD-ovi Poljadija, Bektež i "Hrvoje Vukčić Horvatinić". Kao glavni izvođači najavljeni su Minea i Tihomir Kožina.


Gosti iz njemačkog mjesta Halsbacha također su najavili dolazak. Radi se o kazališnoj družini koja igra neke povijesne predstave zajedničke stanovnicima oba kraja. Među njima su barun Franjo Trenk i carica Marija Terezija.


Požeško Martinje u subotu

Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko danas je također najavio proslavu Martinja, koja će se održati iza Gradske kuće u Požegi, u subotu s početkom u 9 sati. Nastupit će TS Bećari, TS Bisernica, GKUD Požega i Povijesna postrojba Trenkovi panduri. Najavljuje bogatu ponudu vina i rakije, slavonskih kobasica, lepinja...Bit će organizirana i turistička vožnja biciklima po Požeškoj gori.

Za 11,30 sati najavljen je središnji događaj - ceremonija krštenja mošta pod vodstvom vinskog biskupa Borisa Benčića i vinskog kuma Zdravka Ronka.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI