Barun Trenk i carica Terezija dolaze na kutjevačko Martinje

05.11.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 7909

Već tradicionalno Martinje u Kutjevu okupit će tisuće planinara iz cijele zemlje i inozemstva, kao i ostalih posjetitelja na Trgu graševine. Za sljedeći vikend (10. i 11. studeni) gradonačelnik Ivica Nikolić najavljuje bogat kulturno-zabavni program uz također bogatu gastronomsku ponudu.

Dvodnevni program u Kutjevu


Glazbeni program u subotu započinje u 18 sati, kada će uz veliku vatru i pečenje vola na ražnju nastupiti Beznadni slučaj, Bekrija (Robert Vojvodić) i Ritam Band te Tihomir Kožina.

U nedjelju feštat će se cijeloga dana, već od 9 sati. Nastupaju tamburaški sastavi Bisernica, Kćeri ravnice, Žute dunje, Garavuše, Da Capo i Veličke legende. Program će otvoriti Kutjevački tamburaški orkestar, a tu su još KUD-ovi Poljadija, Bektež i "Hrvoje Vukčić Horvatinić". Kao glavni izvođači najavljeni su Minea i Tihomir Kožina.


Gosti iz njemačkog mjesta Halsbacha također su najavili dolazak. Radi se o kazališnoj družini koja igra neke povijesne predstave zajedničke stanovnicima oba kraja. Među njima su barun Franjo Trenk i carica Marija Terezija.


Požeško Martinje u subotu

Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko danas je također najavio proslavu Martinja, koja će se održati iza Gradske kuće u Požegi, u subotu s početkom u 9 sati. Nastupit će TS Bećari, TS Bisernica, GKUD Požega i Povijesna postrojba Trenkovi panduri. Najavljuje bogatu ponudu vina i rakije, slavonskih kobasica, lepinja...Bit će organizirana i turistička vožnja biciklima po Požeškoj gori.

Za 11,30 sati najavljen je središnji događaj - ceremonija krštenja mošta pod vodstvom vinskog biskupa Borisa Benčića i vinskog kuma Zdravka Ronka.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI