Ceste na pakračkom području već gotove, u Požeštini idu sporije

Župan Marijan Aladrović, upravitelj ŽUC-a Mijo Jozak i gradonačelnici Davor Huška i Antun Haramija
(FOTO: Mario Barać)

31.10.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7256

Najavljeni radovi investicijskog ciklusa Hrvatskih cesta, temeljem programa koji je pripremila Županijska uprava za ceste Požega, na području Pakraca i Lipika praktički su završeni, i to mjesec dana prije roka. Istovremeno, radovi na preostala dva ugovorena posla na području županije idu sporije, ali, sudeći prema najavama Mije Jozaka, upravitelja ŽUC-a, i oni bi trebali biti gotovi do kraja godine.

Mjesec dana prije roka

Župan Marijan Aladrović je upravo u pratnji Mije Jozaka te gradonačelnika Pakraca i Lipika Davora Huške i Antuna Haramije danas obišao dionice na području Pakraca i Lipika koje su tijekom posljednja 2 tjedna dobile novi asfalt.


- Radove su na ovom području izvodili radnici tvrtke „Cestar“ iz Slavonskog Broda, s asfaltiranjem su započeli 17. listopada, a završili su jučer, točno mjesec dana prije predviđenog roka za završetak. Preostalo je još uređenje bankina na pojedinim dionicama, te krčenje šikara uz ceste i uređenje putnih kanala, pojašnjava Jozak.


Utrošeno planiranih 7,9 milijuna kuna

U sklopu ovog programa bit će na ovom području utrošeno planiranih 7,9 milijuna kuna, novi asfalt je dobilo ukupno 13,5 kilometara cesta i prometnica, a zadovoljstvo dinamikom odrađenih radova nisu krili niti župan niti gradonačelnici.

- U prioritetima za sljedeću godinu ostaje nam spoj ceste Banovac – Turkovača – Kukunjevac u dužini od oko 400 metara, zatim sanacija prometnice Prekopakra – Novi Majur, presvlačenje ceste u naselju Novi Majur te sanacija dionice ceste prema Omanovcu, pojasnio je Davor Huška.

Za razliku od radnika „Cestara“ iz Broda koji su posao na području Pakraca i Lipika odradili i prije roka, realizacija poslova iz preostala dva ugovora na području županije koje će izvoditi radnici tvrtki „Osijek Koteks“ i „Niskogradnja Jurčak“ iz Požege teku dosta sporije.

Radovi u Požeštini tek započeli

Jozak naglašava da je najvažnije da su problemi koji su se pojavili riješeni i da su oba izvođača počela s radovima. Osječani su jučer započeli modernizaciju ceste i promjenu trase dionice od Požege prema Lipovcu (Požega - Nova Kapela), sve do granice županije, u dužini od 1.800 metara, za što je iz istog investicijskog ciklusa „Hrvatskih cesta“ planirano utrošiti nešto više od 5,7 milijuna kuna. S „Niskogradnjom Jurčak“ je ugovoren posao u vrijednosti nešto manjoj od 4,4 milijuna kuna. Planirano je odraditi sanaciju ulice u Čaglinu (prema Ivanovcima) u dužini od 900 metara, zatim ceste Kaptol – Treštanovci (4.100 metara), ceste kroz naselje Zenica (700 metara), Grabarje - Zarilac (2.600 metara) i prometnicu Jakšić – Kuzmica (2.300).

Jozak: Trebamo 10 lijepih dana

- Imamo uvjeravanja izvođača da će radovi biti gotovi do kraja godine uz uvjet da nas posluže vremenske prilike, što znači da nam je potrebno desetak lijepih dana, pojašnjava Jozak.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI