Mace iz skloništa: Sivka i Šapica imaju novi dom

Djeca su udomila mačke iz skloništa
(FOTO: Mario Barać)

27.10.2012. | Mario Barać
Pregleda: 5041

Mačkice Sivka i Šapica, dojučerašnje stanovnice Skloništa za životinje u Bučju, od danas imaju nove vlasnike. Šapicu su udomile sestre 8-godišnja Julijana i 7-godišnja Lorena Milašinović iz Lipika, dok je novi vlasnik Sivke 8-godišnji Marino Hruška iz Klise.

- Jako volimo životinje, kod kuće u Ulici Alojzija Stepinca imamo psa i konja i od danas mačkicu kojoj smo dali ime Šapica, rekla je Lorena. Julijana je dodala kako su na druženje ljubitelja životinja i vlasnika kućnih ljubimaca, koje je danas, po 6. put održano u Vatrogasnom domu u Lipiku, došle baš s ciljem da udome mačkicu. Njihova majka Marina nije imala ništa protiv. – Naprotiv, kod nas u obitelji životinje su uobičajena stvar i veseli nas da smo spasili Šapicu, ističe Marina.

Spas je danas u Lipiku pronašla i Sivka koja se „na prvu“ svidjela Marinu. – Kod kuće imamo jednu macu i sad će dobiti prijateljicu i sretan sam zbog toga. Osima mačke još kod kuće imamo psa i žečeve, ponosno dodaje Marino koji nije iz naručja ispuštao svog novog kućnog.


Udomljavanje i edukacija


- Cilj akcije „Volite nas“, u sklopu koje smo organizirali i ovo druženje je upravo udomljavanje životinja, odnosno edukacije građana, posebno djece, o pravim i zaštiti životinja. Zato je još vrjednije saznanje da su mačkice danas udomila djeca, pojašnjava Jadranka Šimunović Katunar, predsjednica Udruge „Lijepa naša“ – županijska grana Lipik, čiji članovi su organizirali današnje druženje. Najbrojniji su, kako se očekivalo, bili vlasnici pasa i njihovi ljubimci, a od 30-ak pasa, 17 se natjecalo na improviziranom poligonu i to u spretnosti, brzini i poslušnosti.

Floki udomljen prije par godina

Pobijedio je 3-godišnji Floki, a njegov vlasnik Irinej Ljevačković (13) nije krio oduševljenje.



– Jako sam vezan uz Flokija koji je veseo i razigran pas, rekao je Irinej, a zanimljivo je da je Flokija pas kojeg je Irinej udomio prije 2 godine.



Osim pasa i mačaka, na današnjem druženju mogli su se vidjeti i zečevi, papagaji, kanarinci, zamorci pa čak i jedna tarantula.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI