Slavonski banovac ove godine privukao rekordan broj izlagača

26.10.2012. | Mario Barać
Pregleda: 4366

Na četvrtom po redu sajmu ruralnog turizma „Slavonski banovac“ koji je danas svečano otvoren u Gradskoj športskoj dvorani u Pakracu izlaže 75 izlagača iz 9 hrvatskih županija te s područja Grada Zagreba, što je rekord u odnosu na prethodne godine. Otvarajući sajam kojeg su organizirali Poduzetnički centar Pakrac, Turistička zajednica Grada Pakraca i Grad Pakrac, dožupan Ferdinand Troha je naglasio kako je ovaj sajam nadišao i lokalni i regionalni nivo.

Nisu očekivali toliko izlagača

- Obzirom na trenutnu tešku ekonomsku i gospodarsku situaciju koja vlada u zemlji, iskreno moram priznati da nismo očekivali toliki interes izlagača na ovom prodajno–izložbenom sajmu. To nas veseli i obvezuje da ovaj sajam nastavimo dalje razvijati i da to bude mjesto na kojem će se okupiti i gospodarstvo, i kultura i politika.


Izlažu i budući investitori


- Ruralni razvoj je jedan od najvećih potencijala naše županije, kako kroz turizam, tako i kroz sve druge grane koje imaju tak prefiks i n tome ćemo inzistirati i u budućnosti. Danas u Pakracu izlažu i novi ulagači koji ću uskoro u Pakracu otvoriti nova radna mjesta i ovaj sajam pokazuje da je napokon došlo vrijeme da počnemo ubirati plodove našeg dugogodišnjeg rada, rekla je nakon otvara sajma Vida Iličić.

Partneri sajma su Grad Lipik i Grad Novska, koji zajedno s Gradom Pakracom čine nedavno osnovanu Lokalnu akcijsku grupu (LAG) koja će, kako su to danas istakli gradonačelnici Pakraca Davor Huška, Lipika Antun Haramija i Novske Antun Vidaković, pomoći da se ovi gradovi još više približe i zajednički koriste mogućnosti koje će se otvoriti ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Poslijepodne rezervirano za kulturni program

Nakon otvorenja održana je prezentacija alternativnih izvora energije u ruralnom razvoju, a popodnevni dio je rezerviran za kulturni program. U 17 sati će nastupiti članovi Plesnog kluba „Dolce“ te kulturno-umjetnička društva „Seljačka sloga“ iz Prekopakre, „Zeleni gaj“ iz Gaja, „Češka beseda“ iz Prekopakre, „Šubić“ iz Novske te Kulturno prosvjetno društvo „Sloga“ iz Pakraca.

Sutrašnji program počinje u 12 sati, a u cjelodnevnom programu okupljene će zabavljati tamburaši KUD-a „Zeleni gaj“ iz Gaja i Mažoretkinje grada Lipika.

FOTO Pogledajte fotografije s otvaranja sajma.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI