Poljoprivredna televizija uskoro kreće s emitiranjem iz Požege

Mihael Pandžić, direktor Poljoprivredne televizije Požega
(FOTO: Iz priv. kol. M. Pandžića)

16.10.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 17000

Prva hrvatska televizija s programom za selo i poljoprivredu trebala bi krenuti s emitiranjem već sljedećeg mjeseca, i to upravo iz Požege. Radi se o projektu dvojice mladih Požežana, Mihaela Pandžića i Ivana Rila. Najavljuju program zasnovan na specijaliziranim tematskim emisijama, informativnim magazinima i kontinuiranoj edukaciji poljoprivrednika.

- Poljoprivredom se u Hrvatskoj do sada sustavno i kvalitetno bavila samo jedna emisija s nacionalne televizije, ali poljoprivrednici će sada dobiti svoju televiziju! Poljoprivreda više ne ide samo nedjeljom za ručak, nego svaki dan od 0-24 - izjavio je direktor televizije Mihael Pandžić.




- Poljoprivreda ne počinje sjetvom i ne završava žetvom. To je ciklus koji traje 365 dana godišnje i taj će ciklus biti okosnica našeg programa. Pratit ćemo sve aspekte poljoprivrede, od planiranja proizvodnje i zahtjeva tržišta pa sve do konačnog plasiranja proizvoda, bilo biljnih ili životinjskih - najavljuje Ivan Ril, glavni urednik Poljoprivredne televizije Požega.


Ekipa PTV-a će s ciljem edukacije poljoprivrednika u goste dovoditi priznate stručnjake i uspješne poljoprivrednike.

- A kad radovi na polju ili u štali završe, poljoprivrednici obuku svečanu nošnju, zapjevaju i uđu u kolo. Naša televizija njegovat će i promovirati narodne kulturne običaje i tradiciju - dodaje Ril.



Pandžić napominje kako će PTV pokrivati i lokalne događaje u Slavoniji. Dečki naglašavaju kako će trebati vremena da se mlada ekipa uigra i stvori program još nepoznat na ovim prostorima.

Poljoprivredna TV Požega od Vijeća za elektroničke medije ishodila je desetogodišnju koncesiju. Prvotno će emitirati putem IPTV platforme Max TV-a, live streaminga, te putem aplikacija za iPhone i Android uređaje. Dostupna će biti i besplatna internet videoteka. Televizija je smještena u Požegi, na adresi Svetog Roka 2. Sve informacije i najave možete pratiti putem internet stranice tvpozega.hr, odnosno putem Facebook stranice.


Ivan Ril, glavni urednik



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI