Siniša se vratio u Hrvatsku, a Miroslav odbio posao u Googleu

Požeška obitelj Popović
(FOTO: Iz priv. kolekcije obitelji Popović)

14.10.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 21032

Obitelj Kostelić je dobro poznata cijeloj hrvatskoj javnosti, ali je manje poznato da i Požega ima svoje "Kosteliće". Razlika između obitelji Popović i obitelji Kostelić je samo u drukčijem smjeru vrhunskih rezultata.

Braća Siniša i Miroslav Popović su već dosad ostvarili nevjerojatan broj uspjeha u obrazovanju i znanosti. Već samim kretanjem u osnovnu školu paralelno su išli na treninge tenisa, gimnastike te su obojica pohađali osnovnu glazbenu školu gdje su vježbali gitaru. Danas su doktori znanosti, studirali su s 5.0 prosjekom koji ih je pratio kroz cijelo školovanje, zaposlenici su fakulteta i ponos svojih roditelja.

- Imali smo organizirano sve i nije nam ništa nedostajalo. Vodili su nas roditelji svojim primjerima te nam nastojali dati široku bazu u svemu. Društveni život sam spojio s aktivnostima, tako sam imao prijatelje u svim školama koje sam pohađao. Ipak, najviše sam se bavio tenisom - priča nam 34-godišnji Siniša te dodaje kako je srednjoškolsko obrazovanje završio u Michiganu (SAD) gdje je otišao nakon 3. razreda. Ondje je završio kao najbolji učenik generacije, a uz to je i postao juniorski viceprvak Michigana u tenisu s rekordom lige od 17 pobjeda i jednim porazom.


Prijavio se tamo i na koledž, ali kaže da inžinjering na fakultetu nije bio ni sjena onom na zagrebačkom Prirodoslovno matematičkom fakultetu tako da se vratio u Hrvatsku. Siniša je inače i najmlađi seniorski prvak Požege u tenisu, titulu je osvojio sa samo 14 godina!


Brat Miroslav je također tenisač i obojica su zabilježili nastup na ATP-u u Umagu. Miroslav je inače uz prosjek 5.0 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu profesionalno igrao i tenisku ligu kao član TK Medveščak, te je iste godine dobio nagradu za najboljeg studenta 1. godine.

Ono što je najzanimljivije u životu Miroslava je činjenica da je već par puta odbio posao u Googleovom sjedištu u San Franciscu.

- Nakon godinu dana intervjuiranja 2007. sam dobio poziv da dođem u Google, otišao sam tamo na tri mjeseca. Nakon toga sam se vratio i dokrotirao, a budući da oni konstantno traže osobe koje su ostavile dobar dojam ponovno su me zvali da dođem i da stupim u stalni radni odnos u San Franciscu. Odbio sam ih jer se nisam ondje vidio s obitelji koja mi je na prvom mjestu. I nije mi žao zbog toga - priča nam Miroslav Popović, Sinišin dvije godine mlađi brat.

Njihov otac Radoica, profesor matematike o kojem smo također nedavno pisali, može samo biti ponosan na takve sinove.

- Sve su oni to pohađali i to ne samo da bi išli na to, nego su ostvarivali vrhunske rezultate u svemu. Trebalo je samo 20 godina tako raditi - kaže Radioca i naglašava kako Požega pruža odlične mogućnosti odgoja zbog kratkih relacija između dvorana, učionica i terena.

- Ne gubi se vrijeme na putovanje za razliku od Zagreba, a i dvorane su nam češto prazne - dodaje Radoica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI