Obrtničkoj školi milijun kuna za modernizaciju tekstilnog odjeljenja

09.10.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 14731

"Stvaranje nove generacije tekstilnih i odjevnih strukovnih škola" naziv je projekta vrijednog 142 tisuće eura ili preko milijun kuna za koji je Obrtničkoj školi Požega odobrena potpora Europske unije po programu IPA IV - Razvoj ljudskih resursa. Europska će unija financirati projekt s 90 posto sredstava, dok će ostatak osigurati Obrtnička škola iz vlastitih sredstava. Uz nju, partner projekta je Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, a suradnici su tekstilne tvrtke iz regije.

"Projekt predviđa cijeli niz aktivnosti kojima će se unaprijediti razina opremljenosti i osposobljenosti nastavničkog kadra u tekstilnim školama, kako bi škole bile u mogućnosti pružiti kvalitetnu obrazovnu uslugu u visokotehnološkim programima digitalne i 3D konstrukcije i dizajna odjeće. U sklopu projekta, nabavit će se računalna oprema (laptopi) s pripadajućim softverom za spomenute programe, provest će se aktivnosti izrade suvremenih i atraktivnih kurikuluma za tekstilne smjerove, uspostavit će se dugoročna suradnja tekstilnih škola i tekstilnih tvrtki koje trebaju osposobljene djelatnike za digitalnu izradu modela odjeće, konstrukciju, gradiranje, izradu i plotanje šablona, korekcije modela i prilagodbu zahtjevima industrije i tržišta. Projekt će također i promovirati tekstilne škole kao mjesta za stvaranje kvalitetnih kadrova za tekstilnu industriju, u skladu sa promjenama koje nosi globalizacija", stoji u dopisu koji nam je poslala Dijana Ferković, voditeljica projekta.

Na današnjoj prezentaciji u Obrtničkoj školi svoje su zadovoljstvo izrazili ravnateljica Iva Šnajder i požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI