Podigli si plaće i oštetili proračun za 290 tisuća kuna

Anto Brkić i Slavica Bekafigo
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

05.10.2012. | M.N.
Pregleda: 7367

Anto Brkić, bivši ravnatelj Doma za starije i nemoćne u Požegi i sadašnji ravnatelj Obiteljskog centra Požeško-slavonske županije proglašen je krivim zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Tako je odlučio Županijski sud u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Požegi pod predsjedanjem suca Mile Soldo. Osim njega, kriva je i Slavica Bekafigo, nekad njegova zamjenica i šefica računovodstva.

Bivši ravnatelj Doma za starije i nemoćne proglašen je krivim jer je donio odluku kojom je sebi, svojoj zamjenici i još četvero djelatnika povisio koeficijen iako to nije bilo sukladno zakonu. Na ovaj način je državni proračun oštećen za gotovo 290 tisuća kuna. Kao olakotnu okolnost sud mu je uzeo to što plaću nije povisio samo sebi nego i još za petero zaposlenika. Bekafigo je kriva jer je svoj koeficijent koji je ravnatelj već povisio s 1.20 na 1.55 sama sebi dodatno povisila na 1.75, piše Večernji list.

Brkiću je zatvorska kazna u trajanju od 11 mjeseci preinačena u trogodišnju uvjetnu kaznu, a Bekafigo je dobila šest mjeseci uz uvjet od godinu dana. Oboje moraju u državni proračun po pravomoćnosti presude u roku od 15 dana uplatiti protupravno stečenu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 80 tisuća kuna uz sudske troškove.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI