Lucić neće na proslavu, nisu predvidjeli njegov govor

Munjara Kuzmica
(FOTO: GI Kuzmica)

05.10.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9615

Na sutrašnjoj proslavi 100. obljetnice početka rada prve hidroelektrane u Požeštini - one u Kuzmici, neće biti gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić iako je hidrocentrala u vlasništvu Grada Pleternice. Pojašnjava kako je na proslavu koju organizira Građanska inicijativa Kuzmica pozvan samo iz kurtoazije, a da protokolom nije predviđeno da se obrati nazočnima.

Grad Pleternica želi od Munjare u Kuzmici napraviti muzej gdje bi dolazila djeca i učila o radu hidrocentrala, kako je to bilo nekada, a kako je danas. U proračun za 2013. godinu planiramo uvrstiti izradu projekta te novac za obnovu objekta, rekao je Franjo Lucić.

Dodao je kako su na objektu nedavno započele aktivnosti koje nisu u skladu s propisima te je Grad odlučio ograditi objekt i sačuvati ga od daljnjeg uništavanja. Pozdravio je napore Građanske inicijative Kuzmica koja je pokrenula uređenje objekta, no rekao je kako za sve mora postojati pravna podloga u ishođenoj dokumentaciji.


Lucić je najavio i kako će uskoro u probni rad biti puštena nova mini hidrocentrala u Pleternici. Čeka se samo da padne kiša i Orljava nabuja.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI