Odobrena mu je zamolba: Vlado Zec izašao iz zatvora

Vlado Zec ispred zgrade Suda u Požegi
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

02.10.2012. | Večernji list/M.N.
Pregleda: 15145

Nekadašnji većinski vlasnik tvrtke Kamen Ingrad i niza manjih tvrtki kćeri, osuđenik Vlado Zec je nakon četiri godine i osam mjeseci napustio požeški zatvor. Udovoljena je njegova zamolba za privremeni izlazak na slobodu pa je još od petka na slobodi, objavio je Večernji list.

Vlado Zec je nekad vodio Kamen-Ingrad i druge tvrtke te istoimeni nogometni klub, bio je dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, dožupan za gospodarstvo u Požeško-slavonskoj županiji. Pao je kao jedna od prvih “žrtava” rata protiv korupcije, završivši u pritvoru 13. rujna 2006. godine.

Osuđen je na zatvor od četiri i pol godine zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju zbog štete koju je napravio ŽUC-u. Pridodano je još jedno slično djelo pa je kazna objedinjena na pet godina i mjesec dana. Dosad mu je izrečeno pet pravomoćnih presuda, u tijeku su još dva suđenja, podignite su još četiri optužnice, a šest je postupaka u fazi istrage.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI