Umirovljenici zajednički obilježili Dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih u Domu za starije i nemoćne u Požegi
(FOTO: Domagoj Katić)

01.10.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 3904

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba Dom za starije i nemoćne u Požegi ugostio je članove domova iz cijele županije. Kako nam je rekla ravnateljica Doma Irena Čavec, svi su na neki način dali svoj doprinos obilježavanju ovog dana.

U realizaciji programa sudjelovali su uz članove požeškog i veličkog doma još članovi Doma Baketarić zajedno s korisnicama projekta "Dnevni boravak i pomoć u kući" iz Pleternice, Velike i Požege. Također su nas posjetili i korisnici Projekta iz Brestovca i Jakšića te predstavnici Lipika i doma Marino Selo. Oni su zajedno sa svojim radnim terapeutima pripremili točke u kojima su pjevali, plesali, glumili u igrokazu i interpretirali pjesme, a druženje nakon programa je nastavljeno uz glazbu.




Ravnateljica dodaje kako će iduće godine Pleternica biti domaćin povodom obilježavanja tog dana te da su se svi predstavnici domova složili kako bi bilo lijepo da se korisnici mogu češće nalaziti.




Posjetitelji su mogli vidjeti i rukotvorine korisnika Doma koji pomoću svog fonda za kreativni odjel izrađuju razne predmete od keramike te uređuju staklene predmete.



- Nikada mi ovdje nije dosadno, uvijek imam priliku nešto raditi u grupi ili sama u sobi. Uz staklo i keramiku radimo i sa špagom, izrađujemo ukrasne kutije pa čak i nakit - priča nam Agneza Podobnik iz požeškog Doma koja kaže kako je zadovoljna uvjetima u Domu i mogućnostima koje on pruža.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI