Eko centar Zarilac služit će kao prostor za edukaciju

Otvaranje Eko centra Zarilac
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

29.09.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4454

Udruga za očuvanje hrvatskih voda i mora SLAP otvorila je danas Eko centar Zarilac u ovom mjestu kod Pleternice. Udruga je vlastitim sredstvima uredila bivši učiteljski stan u sklopu područne škole, a radove su obavljali volonteri Udruge iz Zagreba, Požege, Grabarja i Zarilca. Svečanom otvorenju prisustvovali su lokalni i državni dužnosnici.



Zlatko Blažević, tajnik Udruge Slap pojasnio je kako je to logični nastavak rada njihove udruge koja nastoji proširiti ekološku svijest građana i proizvođača hrane. Za predavanja, radionice i stručne skupove trebaju adekvatan prostor. Nedavno su uredili jedan prostor na jugu Hrvatske, kod Dubrovnika, a novouređenim prostorom u Zarilcu bit će pokrivena i Slavonija.





- Naša udruga sada broji 240 članova, od akademika, doktora, profesora, do studenata i običnih ljudi. U Požeško-slavonskoj županiji imamo petnaestak članova koji su se aktivno i volonterski uključili u rad udruge. U našem prostoru u Zarilcu barem jednom mjesečno ćemo imati neku aktivnost. Ovaj kraj ima potencijala za ekološku proizvodnju hrane, samo treba bolje gospodariti vodom, izgraditi mikroakumulacije bez kojih ne možete imati sigurnu proizvodnju - objasnio je Blažević, koji je dobar dio djetinjstva proveo u Požegi.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI